Glenn Strömberg kommenterar i Bergamo för första gången

Glenn Strömberg kommenterar i Bergamo för första gången
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/a50e2805-d939-44c5-a9e5-e892e20b1040?fit=crop&format=auto&h=814&q=50&w=1900&s=406d1da26487f46c42901f7c158e06039312895b

Uppdaterad 13.15 | Publicerad 13.12

Atalanta kan knocka ut Liverpool ur Europa League – i en av klubbens största matcher någonsin.

Då ska Glenn Strömberg för första gången kommentera ”sitt” Atalanta i Bergamo.

– Det kommer bli en jäkla batalj, säger han.

Det råder fotbollsfeber i Bergamo, Italien.

Ni har sannolikt hört det förut.

Men det är något speciellt i görningen, när 3–0-segern mot Liverpool på Anfield för en vecka sedan ska förvaltas.

– Alla är superoptimistiska. Det var 80–20 till Liverpool inför första matchen, nu har det vänt här, säger Glenn Strömberg till Sportbladet.

Hotellrummen är slut, poliser står runt varje gathörn, ”något är på gång”.

– Det här tillhör en av de största matcherna i Atalantas långa historia.

Har egen retrokollektion

Under onsdagskvällen stod Strömberg, eller Stromberg som han är med hela Bergamo, i centrum. Efter lagets träning visade han upp klubbens retrokollektion ”Legends”, där svensken är först ut. Strömberg har en egen hörna i klubbshopen där 10–15 olika produkter ur kollektionen med hans namn säljs.

– Det är kul att man fick vara först ut.

Strömberg spelade i Atalanta mellan 1984–1992 och bor fortfarande i staden.

En gång tidigare har han kommenterat Atalanta. Då utan publik i Lissabon där han också spelade en gång i tiden. Det var i Champions League-kvartsfinalen mot PSG 2020.

– Nu får jag kommentera Atalanta för första gången inför fulla läktare. Det hade kunnat vara tre gånger så mycket folk på plats, men det finns inte plats för mer än strax under 15 000. Presidenten (Antonio Percassi) har sagt: ”Jag kan knappt själv komma in”. Det är ett positivt tryck, alla ser fram emot bataljen, säger Strömberg som kommenterar matchen för Viaplay ihop med Henrik Strömblad.

”Blir en jäkla batalj”

Hur är dina känslor när du kommenterar Atalanta?

– Det är inte några större problem, det är bara att gå ut och se på den här matchen. Jag har inte haft några problem med det innan. Folk frågar om partiskhet, men det är inget sånt. Har man varit med och spelat i många klubbar, så har man inte det hysteriska supporterskapet. Jag ser det mer på ett fotbollssätt.

Vad tror du om matchen?

– Känslan är det är väldigt få gånger jag sett ett lag spela som Atalanta gjorde borta mot Liverpool. Gian Piero Gasperini (tränare) står för en aggressiv, optimistiskt fotboll och mentalitet. Man måste ta med sig samma sak i nästa match. Man får vara med på att de blir en jäkla batalj. Det är bra psykologiskt att ha med sig att det här hemmamatch. Det hade varit svårare om man skulle försvarat ledningen på Anfield. Nu har du din egen publik, en fästning här. Det är en otroligt fördel att ha.

Matchen mellan Atalanta och Liverpool sänds på TV6 med Europa League-studio 20.00. Där visas ett inslag med Glenn Strömberg i Bergamo.