Mystiska ringen i England: ”Beroendeframkallande”

Mystiska ringen i England: ”Beroendeframkallande”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/a9e72c1c-9e4d-4d32-a616-184b9630fdfa?fit=crop&format=auto&h=814&q=50&w=1900&s=caa150a13db276429aa4f897197a2872a6516c5a

Uppdaterad 10.07 | Publicerad 10.04

Engelska spelare och ledare har setts med en speciell ring på fingrarna under EM.

Det är ingen vigselring – utan en ett tekniskt hjälpmedel som inte ska lämna något åt slumpen.

– Det är beroendeframkallande, menar Manchester City-stjärnan John Stones.

Följ ämnen

Fotbollsspelare, klubbar och landslag blir allt mer ivriga att maximera all teknik och innovationer för att inte lämna något utanför ens kontroll. Smartringen ”Oura” är ytterligare ett exempel på det.

Under Europamästerskapet i Tyskland har ringen, som finns tillgänglig från omkring 3 700 kronor, setts på engelska spelare. Enligt New York Times tilldelades alla i laget en ring.

– Tanken är att det ska hjälpa till för att övervaka din sömn, vilket är den främsta faktorn när det kommer till återhämtning, förklarar förbundskaptenen Gareth Southgate.

”Beroendeframkallande”

Oura-ringen kontrollerar vilopuls, sömn, aktivitet och kroppstemperatur. Datan som samlas in kan sedan läsas av i en app för att få fram dagsform hos personen och enklare rekommendera vila eller fysisk aktivitet. Den kan ge specifika mål och upptäcka sjukdomar.

För önskad effekt ska ringen bäras 24 timmar av dygnet. John Stones har tidigare berättat att han använder ringen flitigt.

– Det första jag gör när jag går upp från sängen är att synka ringen för att se hur jag sovit. Det är beroendeframkallande, sade Manchester City-stjärnan enligt The Mirror.

Syntes redan i fjol

I fjol under VM i Australien och Nya Zeeland använde damlandslaget ringen. Fridolina Rolfö, Magalena Eriksson och Kosovare Asllani var några av de som pratade om den.

– Den hjälper mig väldigt mycket och jag behöver inte göra jättemycket. Sover jag bra så är den nöjd. Är det så att jag inte får tillräckligt med sömn kan den påminna mig om att ta en nap. Den kan även mäta temperatur och belastning, sade Rolfö till Sportbladet då.

Southgate har fått ta emot stor kritik under gruppspelet, men trots det vann England gruppen och möter Slovakien i åttondelsfinal. Matchen spelas 18.00 på söndag.