Avslutar karriären efter OS-missen

Avslutar karriären efter OS-missen
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/6f50c0cf-d48d-4356-aab4-d2a96c58b4b2?fit=crop&format=auto&h=558&q=50&tight=true&w=744&s=0c1e4fccee2308b30820d04ee66b67371a9d309e

Publicerad 11.52

Cody Simpson.

Han gick från popstjärna till elitsimmare.

Men efter den missade OS-platsen är det färdigsimmat för Cody Simpson, 27.

”Jag är tacksam”, skriver han på Instagram.

De senaste fyra åren har Cody Simpson satsat stenhårt för att kunna representera Australien i OS.

I bassängerna nådde han långt med både stafettguld- och silver i Commonwealth Games och han blev en elitsimmare i den stolta simnationen.

Men i helgen misslyckades han med att knipa en plats i sommarens australiska OS-lag efter att ha slutat femma på 100 meter fjäril under uttagningarna.

På Instagram meddelar han att elitsatsningen nu är över.

”Jag lämnade inget åt slumpen dessa fyra år och jag kan nu vila i vetskapen om att jag gav allt varje dag och täckte varje liten detalj för att ta detta så långt det kunde gå, och det gick verkligen långt”, skriver han.

”Var en gangster”

Han fortsätter:

”Jag såg till att vara en gangster i min träning, noggrann i mina förberedelser och orädd i tävlingarna. Jag är tacksam för framgången jag har nått under den korta tid jag har varit professionell idrottare och jag skulle inte byta bort ett enda ögonblick. Jag lovar att jag aldrig kommer att sluta försöka göra speciella saker med mitt liv. Sikta mot månen… landa bland stjärnorna.”

Gjort låt med Bieber

Vad exakt Simpson ska göra nu återstår att se, men kanske återupptar han musikkarriären på heltid.

Simpson slog igenom redan som tolvåring och fick en raketkarriär inom musiken. Han har bland annat gjort musik med Justin Bieber och hans låt ”La Da Dee” har över 200 miljoner streams på Spotify.

Cody Simpson har varit tillsammans med världsartisten Miley Cyrus. Sedan 2022 är han tillsammans med den australiska simmaren Emma McKeon.