Beckham anklagas i ny skandalbok: ”Han är besatt”

Beckham anklagas i ny skandalbok: ”Han är besatt”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/810f176e-cb79-4949-8f36-01a60956c776?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=4f2aff8231ffbc36a6a3bb12db13d3df73fddf02

Publicerad 00.07

Journalisten och författaren Tom Bower har skrivit en bok om David Beckham.

Där anklagar han fotbollsikonen för skattefiffel och hävdar att det är orsaken till att ”Becks” ännu inte adlats.

”Beckham är besatt av pengar”, skriver Bower.

Boken, vars titel är ”The House of Beckham: Money, Sex and Power”, släpps i sin helhet på torsdag nästa vecka, den 20 juni.

Men redan nu publiceras utdrag ur boken i tabloiden The Mirror.

Där framkommer att författaren Tom Bower – som tidigare skrivit flera så kallade ”skandalböcker” om det brittiska kungahuset – anklagar David Beckham för att ha fifflat med skatten.

”Varningsflaggad”

Bower uppger att den brittiska skatte- och tullmyndigheten (HMRC) ”varningsflaggade” honom år 2014, när ”Becks” hade förhoppningar om att bli adlad.

Kung Charles III av Storbritannien och David Beckham.

”När Beckham flyttade till Real Madrid 2003 blev han i praktiken en

’non-dom’”Resident non-domiciled”, eller ”non-dom” innebär i korthet att en person som ansetts skattemässigt bosatt i Storbritannien men har sitt domicil/hemvist utanför landet, inte beskattas på utländska inkomster som inte förs in till Storbritannien”. Det geniala med detta var att ingen i Storbritannien insåg att han hade gått i skatteexil. I stället trodde allmänheten att han var en global framgångssaga som alltjämt betalade sin skatt i Storbritannien. Delvis berodde det på att han ofta besökte London. Rent juridiskt kunde han vistas i Storbritannien 90 dagar om året, och efter fem år höjdes den årliga gränsen till 120 dagar”, skriver Bower.

”Otacksamma jävlar”

Han hävdar också att Beckham betalade hisnande summor till revisorer som skulle sköta hans bokföring. En utbetalning på 437 000 pund (drygt 5 miljoner kronor) ska ha gjorts till ett företag för ett års arbete.

Bower skriver att Beckham varit besatt av att bli adlad, men att tveksamheter kring hans skatteplikter lett till att detta ännu inte skett, vilket gjort honom förbannad.

”Otacksamma jävlar”, ska Beckham ha skrivit i ett läckt mejl som handlade om den tidigare ordföranden i nomineringskommittén, Bob Kerslake.

Talespersoner för David Beckham hävdar enligt The Mirror att de ”läckta mejlen” är fejkade och att Beckham har gjort rätt för sig gällande sina skatteplikter.