Fighting-svepet: Conor McGregor skadad

Fighting-svepet: Conor McGregor skadad
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/05f0a4eb-0efd-4c85-9c22-99a275fe91a0?fit=crop&format=auto&h=1425&q=50&tight=true&w=1900&s=ddb666cb95f119698aa7d4d47f026dccdfc6553b

Publicerad 11.57

Conor McGregor är skadad, UFC 303 får nya matcher.

Eddie Hall utmanar världens starkaste man till MMA-match.

Adesanya är ute efter huvuden.

Välkomna till Fighting-svepet.

Conor McGregor skadad, vad händer med UFC 303?

För några timmar sedan blev det officiellt att McGregor är skadad och inte kommer att möta Michael Chandler under UFC 303. Det är en stor besvikelse, men inte helt oväntat då det cirkulerat rykten ett tag om att matchen inte skulle bli av.

Kan man rädda en UFC-PPV som är helt byggd runt McGregor? Det är minst sagt en svår uppgift. Ekonomiskt sett kommer denna gala aldrig att nå samma nivå av köp som den skulle ha gjort med McGregor, men under rådande omständigheter har UFC ändå lyckats sätta ihop två intressanta matcher på toppen av kortet.

Huvudmatchen är nu returmötet och en titelmatch i lätt tungvikt mellan Alex ”Poatan” Pereira (10–2) och Jiri Prochazka (30–4). Detta är en spännande matchning med stor potential att leverera en spektakulär fajt. Den delade huvudmatchen är Brian ”T-city” Ortega (16–3–1) och Diego Lopes (24-6), Lopes som är placerad på fjortonde plats i fjädervikts rankingen får en otrolig chans när han möter Ortega som är rankad trea.

En sak som flyger lite under radarn är att Jamahal Hill, som skulle gått den delade huvudmatchen mot Carlos Ulberg, är också skadad. Anthony Smith kliver in och tar hans plats. Hill har under en längre tid velat möta Alex Pereira i en returmatch, och ironiskt nog är det nu Alex Pereira som leder UFC 303.

Nu återstår frågan, kommer vi någonsin se McGregor mot Chandler? Kommer McGregor överhuvudtaget att gå match igen? Har Chandler kastat bort två år i väntan på att få möta McGregor? Svaret på dessa frågor är osäkert, men det är klart att McGregors frånvaro lämnat ett stort tomrum i UFC 303.

Conor McGregor och Khabib Nurmagomedov.

Adesanya: Jag är ute efter huvuden

När Israel Adesanya förlorade sin titel mot Sean Strickland sa han att han skulle ta en lång paus från tävlandet. Nu har Adesanya börjat antyda om en comeback, även om tidpunkt och motståndare är oklart.

Den nuvarande mellanviktsmästaren, Dricus Du Plessis, har nyligen uttalat sig om att han är redo att möta Adesanya när som helst och undrar varför matchen ännu inte bokats.

På sin Youtube kanal säger Adesanya: Jag är inte ute efter bälten, jag är ute efter huvuden.

Här visas även klipp på honom när han tränar förbereder sig för sin comeback.

Det spekuleras nu att huvudmatchen på UFC 305, som hålls i Perth i Australien den 18 augusti, mycket väl kan bli Adesanya vs Du Plessis.

Israel Adesanya.

Eddie Hall utmanar strongman till MMA-match

Under helgen blev Eddie Halls MMA-debut viral då han knockade bröderna Neffati. Hall, som vann titeln världens starkaste man 2017 och har flera liknade segrar i Storbritannien, verkar nu vilja fortsätta sin MMA-karriär. Han har utmanat Mariusz Pudzianowski, som också har en bakgrund som starkeman.

Pudzianowski har vunnit världens starkaste man hela fem gånger och övergick till MMA 2009. Han är idag den mest framgångsrika starkeman som gått över till MMA med ett record på 12-9.

Enligt Hall har Pudzianowski skickat fajt-emojis till honom på Instagram så en matchning mellan världens starkaste man och världen starkaste man kanske inte är så långt borta. Bli inte förvånade om den polska MMA-organisationen KSW annonserar ut matchningen inom kort.

Eddie Hall i matchen mot bröderna Neffati.

Josefine Knutsson går match i UFC nu på lördag

Nu på lördag öppnar UFC APEX dörrarna för UFC on ESPN 58, där vi på underkortet hittar vi Sveriges Josefine ”Little Thunder” Knutsson (7-0) som möter Julia Polastri (12-3). Knutsson gör sin andra match i organisationen efter att ha fått vänta ett tag på grund av en skada som hon drog på sig i slutet av sitt träningsläger inför matchen som var bokad i mars. Nu är hon hel och redo för Polastri.

– Jag är supertaggad inför min match, det har gått alldeles gör lång tid sedan min debut i UFC. Jag vill att det ska bli ett stående avslut i den här matchen, säger Knutsson till Sportbladet.

Polastri gör UFC-debut och kommer, precis som Knutsson, via Contender series och har en segersvit på fyra vinster.

Du ser matchen på underkortet på Viaplay

Josefine Knutsson med Zlatan Ibrahimovic och Khamzat Chimaev

Perez vs Taira huvudmatch i helgens UFC

Den obesegrade Tatsuro Taira (15-0) får en stor möjlighet då han ställs mot den femterankade Alex Perez (25-8) nu på lördag i UFC on ESPN 58. Taira har imponerat stort i sina matcher hittills, och en vinst mot Perez skulle kunna föra honom närmar en titelchans. Perez bröt senast sin förlustsvit på tre matcher då han knockade Matheus Nicolau tidigare i år.

Innan dess var det mer en fråga om hur många möjligheter UFC skulle ge honom. På förhand är det lätt att se Taira som vinnare med sitt obefläckade record, men Perez visade i sin senaste vinst att han kan ställa till problem för vem som helst. Detta är en mycket spännande match för flugviktsdivisionen, och jag tror att Taira tar hem segern.

Tatsuro Taira