Zlatan Ibrahimovic: ”Har redan fått gråa hår”

Zlatan Ibrahimovic: ”Har redan fått gråa hår”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/0c3b653b-2e34-4e70-85b1-7c220f937beb?fit=crop&format=auto&h=814&q=50&w=1900&s=94736c53d456ebba3bde43d5aac547834b066419

Publicerad 11.56

Zlatan Ibrahimovic klev under den gångna säsongen in som rådgivare till Milans ägare och klubbledning.

Nu har han, efter att ha rapporterats få ett större ansvar, mött pressen för att prata om sin nya roll – och den har satt spår.

– Redan efter sex månader har jag fått grått hår, vad ska jag säga. Här jobbar man, säger han på en pressträff under torsdagen.

Det mesta har varit höjt i dunkel.

Men nu har Zlatan Ibrahimovic själv satt ord på hur de första månaderna som en del av AC Milans sportsliga ledning varit.

För under torsdagen mötte han pressen på Milanello i vad som beskrivs som ett samtal ”för klubbens framtid”, han förväntas på förhand även presentera Paolo Fonseca som ny tränare så småningom.

En sak är säker: arbetet hittills har tagit på honom, i alla fall om man ska tro svensken själv.

– Redan efter sex månader har jag fått grått hår, vad ska jag säga. Här jobbar man. Efter min fotbollspension, efter 25 år i fotboll, har du en annan frihet i livet, att göra saker. Jag har två barn, jag har förlorat, eller okej inte förlorat, men jag har varit utanför familjen/familjelivet så mycket. Men det är inte negativt, så är det om du är proffs. Nu har jag tid att vara närmare, säger Ibrahimovic.

Svarar om egna rollen

42-åringen berättar även om samtalen som fick honom att ta en roll vid sidan av fotbollsplanen i det Milan han lämnade som spealre för lite mer än ett år sedan.

– Sedan fick jag ett samtal från Furlani. Och så gick vi vidare… Sedan pratade jag med Gerry Cardinale. Jag vill vinna, jag gillar inte att förlora. Vi är på samma blad vad gäller ambition, och vad jag vill göra och vad Gerry vill göra i Milan. Vad ska jag säga, återigen, jag har redan fått gråa hår efter sex månader, säger han och fortsätter:

Nu tar vi det steg för steg. Vi pratade mycket innan jag började det här äventyret. Vi pratar samma språk, vi har samma tankar, han är en vinnare. För han tar allt personligt vad gäller Milan. Han vill göra det på sitt sätt, med en stark ambition. Långsiktigt, inte kortsiktigt. Med intelligens. Så började vi. Med stor, stor ambition.

Så, vilken roll har han egentligen i den italienska storklubben? Nu kommer Ibrahimovic med svaret:

– Min roll är enkel. Jag fattar att många frågor och är nyfiken. Jag är partner till Redbird (ägarna), jag är ansvarig för MIlan. Jag jobbar nära Gerry Cardinale, samarbetar med Moncada och Furalni. Allt från Casa Milan, Milanello. Det är inte en ”one man show”, alla är viktiga, alla har sin roll. Som när man spelar på plan, då gör alla sitt.