Tomassons jättehyllning av Isak: ”En av de bästa i värden där”

Tomassons jättehyllning av Isak: ”En av de bästa i värden där”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/6b1386ad-e502-41fe-83d2-603312efeef3?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=bbdde7dcacff0b6969ca1c57d4f36a4317981684

”En av de bästa i världen där”

Publicerad 17.03

MALMÖ. Jon Dahl Tomasson tokhyllar Alexander Isak inför veckans landskamper.

– Han är förmodligen en av de bästa djupledslöparna i världen.

Men får Isak spela central anfallare nu när Viktor Gyökeres är borta?

Alexander Isak har en succésäsong i Newcastle bakom sig med 21 mål på 30 ligamatcher.

– Han har varit otrolig. De älskar honom i Newcastle och jag förstår varför. Han spelar ensam anfallare och har gjort mycket mål i ett lag som spelar mycket på omställningar, säger Jon Dahl Tomasson i dag på sin första presskonferens under landslagets samling i Malmö.

– Han är förmodligen en av de bästa djupledslöparna i världen, i mina ögon. Jag ler varje gång jag ser honom spela eftersom löpningarna är såååå bra, jag är så imponerad, och för hans målkapacitet så klart, säger dansken.

Jon Dal Tomasson och Alexander Isak.

Hyllar lagspelaren Isak

Han hyllar också Isak för anfallarens lojalitet till landslaget.

– De åkte till Australien direkt efter Premier League-avslutet. Dagen efter han kommit tillbaka därifrån stod han i Stockholm för träning med sina kompisar i landslaget för att han är en riktig lagspelare. Det är det vi behöver. Vi behöver spelare med passion som vill vara en del av det här och som vill skapa framgång tillsammans.

Men landslaget har inte fått ut Isaks fulla potential, varken under Janne Anderssons sista tid på posten eller nu under Tomassons inledning.

Alexander Isak i Newcastle-dressen.

I danskens två första landskamper i mars fick Isak heller inte spela som central anfallare utan antingen som släpande anfallare eller på kanten. I stället startade Viktor Gyökers och Gustaf Nilsson en varsin gång på positionen.

Men nu är Gyökeres borta på grund av skada.

Tomasson vill inte svara på frågan om Isak kommer få en mer central roll i anfallet mot Danmark och/eller Serbien i veckan.

– Spelar du som nia ska du ändå röra dig runt där ytorna finns, för att skapa ett svårare sätt att spela fotboll på, säger Tomasson.