Mika bedrövad efter uttåget: ”Det känns tomt”

Mika bedrövad efter uttåget: ”Det känns tomt”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/641a8d17-ca2d-413e-86d7-d6ae1202c6e8?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=2f291a1aff403f7a4296196a208f69ca1c6c2ce5

Publicerad 08.13

FORT LAUDERDALE. New Yorks dröm dog i natt.

Rangers förlorade sin tredje raka match mot Florida och tvingas gå på sommarlov i förtid.

– Det känns tomt, säger en bedrövad Mika Zibanejad efter den avslutande 2–1-förlusten mot Florida.

Våren 1994, när New York Rangers vann sin senaste Stanley Cup, skulle gå i repris i år.

Det var vad ”Broadway Blueshirts” och deras fans hoppades och till slut också snudd på förväntade sig. 

Precis som då vann de grundserien, precis som då inledde de slutspelet med sju raka segrar och precis som då klev en ledare vid ett avgörande tillfälle – Chris Kreider i andrarundan mot Carolina – fram och avgjorde med ett äkta hattrick.

Men i konferensfinalen stötte de på det synnerligen slipade playoff-laget Florida Panthers i konferensfinalen och då tog den 30 år gamla magin slut.

Mika Zibanejad.

Zibanejad tystlåten

De lyckades vinna två övertidsdraman, men förlorade sedan tre raka matcher – inklusive nattens avgörande i Amerant Bank Arena i Sunrise med 2-1.

Därmed är säsongen över.

– Det här är inte vad ville. Det känns bara tomt just nu, säger en tystlåten Mika Zibanejad när han möter media i omklädningsrummet efter den förkrossande förlusten.

– Vi försökte, vi jobbade hårt för att skapa chanser och vi gav inte upp. Det var bara inte där ikväll.

”Är bara mänskligt”

Mika har under serien mot Florida varit föremål för bister kritik för att han, i likhet med toppnamn som Artemi Panarin och Chris Kreider, inte producerat tillräckligt mycket. Två assist i femte matchen blev hela skörden för den 31-årige centern.

– Jag vill göra mål, det är på det sättet man vinner matcher. Vi hade chanser och försökte, men det ville sig bara inte. Det är frustrerande, fortsätter han.

I det som visade sig bli säsongens sista fajt studsade puckarna vid ett par tillfällen fel just som han hade riktigt bra chanser på lut och de felstudsarna kommer förfölja stockholmaren hela sommaren, låter det som.

– Jag tror att det bara är mänskligt, man går tillbaka och tänker på de lägena. Det stinker, säger han.