Flertalet gripna i samband med CL-finalen

Flertalet gripna i samband med CL-finalen
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/66272518-c323-45dd-be24-6778c2e5c36b?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=885ad8b85c79740cb2994aab87d5a868f5c627c3

Uppdaterad 00.12 | Publicerad 00.01

Stökigt på Wembley.

Brittisk polis meddelar nu att man har gripit 53 personer i samband med Champions League-finalen.

Brittisk polis och Uefa hade kraftsamlat för att hålla ordningen i samband med finalen mellan Real Madrid och Borussia Dortmund på Wembley. Bland annat hade hade över 2 500 publikvärdar anställts för matchen – mest någonsin i Wembleys historia, skriver Daily Mail.

Men finalen var inte helt utan stök.

”Stora sportevenemang lockar…”

Metropolitan Police skriver i ett uttalande på X att man har gripit 53 personer i samband med finalen.

”Stora sportevenemang lockar ofta försök från personer utan biljetter att kringgå säkerheten för att ta sig in. Det finns en robust polisoperation på plats för att stödja säkerhetsplanen på Wembley, och poliser har arbetat nära med vakter och arenapersonal för att upprätthålla säkerheten under hela evenemanget”, skriver polisen.

Fem av personerna som greps var för den tidiga planinvasionen. Matchen var inte ens en minut gammal när flera personer tog sig in på arenan och det dröjde flera minuter innan de kunde tas där ifrån.

”Otroligt pinsamt”

Bland annat gick Dortmunds Marcel Sabitzer in och stoppade en av planstormarna.

– Otroligt pinsamt för Uefa. De hade höjt säkerheten utanför men här märkte man det inte. De gick ju inte ens in och plockade dem, säger experten Olof Lundh i TV4:s sändning.

Resterande personer greps för att ha försökt att äventyra säkerheten. Videoklipp som cirkulerar visar hur flera personer rusar mot ingångarna i försök att ta sig in på arenan och utanför syntes slagsmål. För att få bukt med det sattes bland annat ridande polis och kravallpolis in.

Real Madrid vann finalen med 2–0.