Mjällby knockade Häcken efter försvarshaveri

Elliot Stroud jublar med lagkamrater.

BK Häcken hade ett 0–1-underläge inför andra halvleken.

Då inledde laget med att släppa in ytterligare ett mål – efter 26 sekunder.

Följ ämnen

Det finns bra starter och så finns det tunga starter. För BK Häcken blev det definitivt det senare, gånger två. Laget från Hisingen släppte in tidiga mål i varsinn halvlek och föll till sist med 1–2 borta mot Mjällby AIF.

– De är ett krigarlag som jobbar för varandra, det är tufft på denna planen, säger Häckens Pontus Dahbo i Max sändning.

Passade motståndaren

Ja, det var långt ifrån en drömstart från gästerna i den andra halvleken. För det dröjde inte mer än 26 sekunder av den förrän Mjällby hade hade dubblat sin målskörd och gått från 1–0 till 2–0.

Det efter att Marius Lode tog ett inkast på egen planhalva, bollen gick till Simon Gustafsson som spelade tillbaka till Lode. Samtidigt satte hemmalaget press på Häckenförsvararen som slog en pass hemåt ämnad för lagkamraten Johan Hammar.

I stället hamnade den rakt i gapet på Elliot Stroud som avslutade med högerfoten och satte 2–0 till hemmalaget Mjällby.

– Jag tyckte att vi hade kontroll på matchen, men vi släppte på det, säger Dahbo.

Nickade in ledningen

Det var inte bara den andra halvleken som Häcken fått en dålig start. Mjällbys 1–0 kom redan efter sex spelade minuter. Mjällby fick då ett inkast på offensiv planhalva. Ett inkast som resulterade i att Adam Ståhl fick bollen på högerkanten och kunde lägga in den i straffområdet där Jacob Bergström fanns redo med pannan och såg till att hemmalaget tog ledningen.

– Vi vet att de är bra på fasta situationer, inkast, som vi har pratat om. Så det är synd, säger Dahbo.

Matchen är Häckens fjärde raka utan seger.