Guidetti svarar på SVT-kritiken: ”Måste natta barnen ibland”

Guidetti svarar på SVT-kritiken: ”Måste natta barnen ibland”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/8a00ed3a-4e60-4f5c-94e5-b25106ab5041?fit=crop&format=auto&h=814&q=50&w=1900&s=17c01927453c612ba31cb26a7c9bbc7388a8949c

Publicerad 19.20

John Guidetti såg inget negativt med att vara expert i SVT:s EM-studio.

Han fattar inga beslut som tros ha negativ inverkan på fotbollskarriären.

– Jag måste natta barnen ibland också, säger Guidetti i Max.

Följ ämnen

John Guidetti, 32, har inte spelat alls för AIK under vårsäsongen.

Mystiken kring den tidigare landslagsmannen har varit tät eftersom han var tillbaka på bänken i fyra matcher och sedan försvann ur truppen igen.

Inför måndagens match mellan AIK och IFK Göteborg berättade Guidetti att planen är att vara tillbaka i spel efter sommaruppehållet.

– Det handlar om att göra saker på rätt sätt. Så att jag inte ska hålla litegrann, utan resten av karriären. Det är planen. Då måste man göra det på rätt sätt. Det går inte att stressa den här sista delen, även om man så gärna vill det, säger Guidetti i Max sändning.

”Aldrig någonsin”

I intervjun berättade Guidetti också om sitt beslut att vara expert för SVT under EM i sommar. Något som har kallats för ”en spark mellan benen” på alla AIK-supportrar av den profilerade AIK:aren David Fjäll.

John Guidetti.

– Jag tänker att jag förmodligen skulle ha kollat på matcherna, oavsett om jag satt där eller om jag satt hemma. Jag skulle nog inte vara ute och köra backträning just då. Jag tror de som har spelat fotboll själva på den högsta nivån nog fattar att jag kommer göra mitt jobb till 110 procent oavsett. Jag skulle aldrig någonsin ta ett beslut som skulle påverka min karriär i AIK, säger Guidetti och fortsätter:

– Jag är först och främst spelare och det är det jag vill vara. Så hade jag trott att det här beslutet påverkade min karriär hade jag inte tagit det. Precis som med allting. Men det är som med allt i livet, man får överväga om det kommer påverka eller inte. Jag måste natta barnen ibland också, fast jag kanske borde köra backträning. Men det är sånt som man gör ibland som fotbollsspelare.

Guidetti kom till AIK sommaren 2022 efter många år i La Liga.