Jesper Fast tvingas bära nackkrage dygnet runt

Jesper Fast tvingas bära nackkrage dygnet runt
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/8219dba0-1e6d-41ba-9b27-68be46e60192?fit=crop&format=auto&h=264&q=50&w=616&s=ffe7b63d76d10e3496f514f45653744175797dc4

Publicerad 15.29

Dygnet runt i en nackkrage.

Så är vardagen just nu för NHL-svensken Jesper Fast.

– Det har definitivt varit en av de tyngsta perioderna i min karriär, säger han.

Följ ämnen

I grundseriens sista match skadade sig Carolina Hurricanes Jesper Fast. Högerforwarden åkte på en crosschecking av Columbus Blue Jackets back Erik Gudbrandson, som kommit att påverka honom mer än någon kunde ana.

I natt mötte svensken pressen och berättade om skadan.

– Det var värsta tänkbara scenariot, precis före det roliga skulle börja. Man vill bara vara en del av laget och hjälpa, så det har varit riktigt jobbigt att sitta vid sidan om. Det har definitivt varit en av de tyngsta perioderna i min karriär, säger Fast.

De senaste veckorna har han tvingats följa slutspelet från håll. För några dagar sedan åkte Carolina åkte ut i andrarundan mot New York Rangers.

Jesper Fast.

”Förhoppningsvis redo nästa säsong”

Svensken menar att det känns ”rätt bra” just nu men att han upplever stelhet. Dygnet runt behöver han bära en nackkrage för att stabilisera.

– Just nu försöker vi bara ta reda på hur lång tid det här kommer att ta. Jag har fler undersökningar på gång, så jag kommer att veta mer senare. Jag är hoppfull, men just nu inväntar vi vidare undersökningar.

Hur länge Fast blir borta är ännu oklart.

– Jag försöker bara fokusera och förhoppningsvis bli redo till nästa säsong.

Fast har ett år kvar på kontraktet med Carolina som han har spelat i de fyra senaste säsongerna. I år spelade 32-åringen 73 matcher och gjorde 19 poäng (6+13) innan skadan.