Kaoset inom golfvärlden: ”Deras relation har försämrats”

Kaoset inom golfvärlden: ”Deras relation har försämrats”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/687e4cce-3d95-4263-8ee8-8d3fc2c00c7f?fit=crop&format=auto&h=1425&q=50&tight=true&w=1900&s=b0691bba4e14940469877b57f7083b985a262137

Publicerad 16.35

Rory McIlroy, 35, bekräftar att han stoppades från att återvända till PGA-tourens spelarråd.

Nu uppger Golf Digest att Tiger Woods, 48, var en av dem som röstade nej.

”Deras relation har försämrats”, skriver Golf Digest och hänvisar till källor.

Proffsgolfen har varit splittrad sedan LIV stormade in på scenen med sina saudipengar.

Det hela kan enklast beskrivas som ett enda stort kaos där spelare, tourer och sponsorer drar åt olika håll – samtidigt är de flesta överens om att situationen är ohållbar och att en lösning måste till

Rory McIlroy har tidigare varit en högljudd motståndare till LIV och PIF (den statliga saudiska investeringsfonden), men har på senare tid mjuknat och öppnat för att släppa in saudierna i värmen och på så vis få till en försoning.

Men han möts av motstånd.

”Inte bekväma”

Den nordirländske stjärnan var tidigare en del av PGA-tourens spelarråd, men valde att lämna för att det tog för mycket energi.

Tiger Woods.

Nu bekräftar han att han försökt återvända, men fått nobben.

– Tydligen var det ett antal personer i spelarrådet som av någon anledning inte kände sig bekväma med att jag skulle komma tillbaka…, säger McIlroy kryptiskt.

PGA-tourens spelarråd består av sex personer och nu uppger ansedda Golf Digest att det främst var Patrick Cantlay, Jordan Spieth och Tiger Woods (!) som vände sig emot en McIlroy-comeback.

Struligt med Woods

Det har varit vida känt sedan tidigare att McIlroy har en ansträngd relation till Cantlay och på senare tid har man kunnat ana att han och Spieth inte heller kommit överens.

Men att McIlroy och Woods inte längre drar jämnt, är nytt stoff.

Rory McIlroy.

”Relationen mellan McIlroy och Woods har försämrats det senaste halvåret. Den är fortfarande hjärtlig, men de har olika syn på golfens framtid vilket har orsakat en slags spricka”, skriver Golf Digest.

De uppger också att McIlroy lämnade en sms-grupp i protest mot uttalanden som Jordan Spieth gjorde under tävlingen på Pebble Beach i början av året.

”Alla är förlorare”

Den länge så omtalade ”sammanslagningen” mellan PGA och LIV har ännu inte blivit av.

Rory McIlroy anser att PGA-touren måste ge vika och tillåta saudierna ta plats inom golfen. Det uppges Patrick Cantlay vägra gå med på.

– Vi måste få till ett avtal med PIF för att bli av med LIV, annars är vi alla förlorare. Cantlay är emot ett avtal, Rory är för ett. Vill någon av oss arbeta med saudierna? Nej. Men å andra sidan vill ingen av oss kämpa mot dem och deras pengar under resten av våra karriärer heller. Vi behöver Rory tillbaka i styrelsen. Hade han stannat kvar kunde han ha neutraliserat Cantlay. Han är den ende som har makten att göra det. Vi behöver Rory för att försöka hindra Cantlay från att förstöra touren, säger en anonym tävlingsdirektör på PGA-touren till Golfweek, enligt svenskgolf.se.

Summa summarum:

Kaoset inom golfvärlden lär pågå ett tag till…