AVSLÖJAR: Supertalangen lämnar F17-EM i förtid

AVSLÖJAR: Supertalangen lämnar F17-EM i förtid
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/762ce9d9-2df4-4dd3-b665-a7656a7dafad?fit=crop&format=auto&h=814&q=50&w=1900&s=a689fa028bc46fcd0a17c0eae9128e20014435da

Publicerad 00.35

LUND/VÄXJÖ. BK Häcken möter FC Rosengård på måndag i en viktig damallsvensk toppmatch.

Då får de tillbaka en viktig spelare.

Felicia Schröder väntas lämna F17-EM i Skåne i förtid för att återvända till Göteborg.

17-åriga Felicia Schröder har varit det stora affischnamnet för det svenska F17-landslaget under hemma-EM i Malmö och Lund.

Detta efter att BK Häcken, trots att de kunde ha satt stopp, valde att låta lagets bästa målskytt åka till landslagssamlingen trots pågående damallsvensk säsong.

Även om tränare Mak Lind hellre hade haft kvar henne i laget.

– Min åsikt var att hon skulle vara kvar. Felicia är en viktig spelare för oss. Hon är ordinarie och har gjort flest mål i laget hittills. Den åsikten står jag bakom fullt ut, sade Häckentränaren till Sportbladet inför cupfinalen mot Piteå.

Nu kommer hon dock tillbaka i förtid.

F17-förbundskaptenen: ”Har samtal kring det”

Enligt Sportbladets uppgifter har Häcken och landslaget haft en överenskommelse att Schröder återvänder till Göteborg redan innan gruppspelets slut, utifall att Sverige inte längre kan ta sig vidare till en semifinal inför den avslutande gruppspelsmatchen mot Norge

Ett scenario som blev ett faktum i och med onsdagens 1–5-förlust mot England, där Schröder gjorde Sveriges enda mål.

Felicia Schröder.

F17-landslagets förbundskapten Lovisa Delby ville inte bekräfta uppgifterna efter matchen.

– Det ska vi ta ett snack om och det är inget jag kommer kommentera här. Men vi har samtal kring det, säger Delby.

Vad har hon betytt under turneringen?

– Det är en bra fotbollsspelare som vi mår bra av att få spela med. Hon har ju uttryckt själv många gånger att hon trivs och mår bra i det här. Och det har hon verkligen visat den här veckan. En spelare som presterat bra och gjort det vi förväntat och hoppats.

Lind: ”Det är det som är överenskommet”

Mak Lind å andra sidan väntar sig efterlängtad förstärkning till måndagens match mot FC Rosengård.

– Då blir det förmodligen så att hon kommer hem. Det är det som är överenskommet. Det blir en förstärkning för oss så klart, säger Lind efter 3–0-segern borta mot Växjö.

– Det är jätteviktigt för oss. Hon är en målskytt. Jag tycker hon startade serien väldigt bra. Nu fick hon åka iväg med landslaget och vi har ju löst det och plockat poängen vi ska plocka men man det är alltid najs att ha en skicklig fotbollsspelare.

Extra efterlängtat är det med tanke på att Häcken, för tillfället, är skadedrabbat.

– Vi är helt ärligt ganska slitna och måste värdera hur vi gör alla byten. Vem ska ut, vem ska in. Här måste jag vara skicklig och spara allt vi kan spara. Det är många som är på väg tillbaka, men det är inte säkert att läget ser mycket bättre ut nästa omgång.