Förbannelsen bruten – här guldmålas hjälten: ”Skönt att slippa alla silverfrågor”

Förbannelsen bruten – här guldmålas hjälten: ”Skönt att slippa alla silverfrågor”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/808bef58-6f99-44b2-8691-41d88e1da48f?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=1dbced07e119a8145f2335b775bdb0e8d1022ce9

Här guldmålas Skellefteås Pär Lindholm

Publicerad 10.57

Silverförbannelsen är borta för Pär Lindholm.

Äntligen.

Nu fick han fira SM-guld – på hemmaplan och bli guldmålad.

– Skönt att slippa alla frågor om silvermedaljerna, säger Pär Lindholm.

Följ ämnen

Pär Lindholm kommer från Kusmark i Kågedalens församling utanför Skellefteå.

Han lever i en grym karriär och har testat på spel i både Tre Kronor och i världens bästa liga.

Men en sak har saknats.

Och en förbannelse har vilat över 32-åringen.

Alla silvermedaljer. Inte ett enda guld.

– Ja, ni i media är bra på att ta upp det. Jag har förlorat en del finaler och det har gått troll i det. Har förlorat finaler både som junior och fyra som senior. Klart att det varit jobbigt, säger han.

Men det var då.

Nu är revanschen här.

”Hade varit bättre med bäverhojt”

Han är guldmålad och för evigt en hjälte i en SM-final. Han ledde kedjan med bröderna Jonathan och Andreas Johnson och var en av SM-slutspelets bästa spelare. Han var också på isen när Jonathan satte Skellefteås första mål i matchen.

Och så värd att få vinna.

Äntligen.

– Jag vill givetvis tacka min mor och far för allt de gjort för mig. Nu har jag småbarn också och jag är så tacksam för deras stöd, säger han.

Sportbladet gör sin klassiska guldmålning och Lindholm skrattar lite åt champagneflaskorna som han ska vaska för att bilden ska bli sådär perfekt.

– Sånt där kan inte jag. Vi är uppe är inte vana med så fina grejer. Hade varit bättre ni haft med er bäverhojt, säger han och skrattar.

Men vaskningen gick bra.

Stureplan-klass.

Nästan i alla fall.

Blir känslosam

Under några moment under guldmålningen blir han känslosam. Le Mat bär han klädsamt. Han slutar att prata och bara tittar uppåt i taket och njuter. En fin bild och en fin signal som han skickat utåt.

– Så skönt. Vi har haft en speciell grupp och det är så skönt att vi fick ta hem det i år, säger han.

Skellefteå blev riktigt tufft testat i semifinalen mot Frölunda där serien gick till sju matcher. Finalen mot Rögle var tuff, men till slut vann Skellefteå med 4–1 i matcher.

– När Max gjorde 2–0 målet blev det helt svart för mig. Men jag var tvingad att kasta mig ut på isen ändå, säger han om det stora guldjublet någon minut innan slutsignalen.