Fridolina Rolfö hjälte – Barcelona till CL-final

Fridolina Rolfö.

FC Barcelona är klart för sin fjärde raka Champions League-final.

Fridolina Rolfö blev stor hjälte i returmötet mot Chelsea.

Svenskans 2–0-mål med kvarten kvar blev helt avgörande.

Den 25 maj i Bilbao spelar FC Barcelona Champions League-final för fjärde året i rad när de ska försöka försvara titeln från i fjol.

Detta efter att katalanerna vänt underläge 1–0 från den första semifinalen mot Chelsea.

På bortaplan i London vann gästerna med 2–0. Aitana Bonmati satte ledningsmålet halvvägs in i den första halvleken och när Chelsea fick Kadeisha Buchanan utvisad efter timmen spelad vred Barcelona om kniven.

PSG eller Lyon

Med kvarten kvar fick gästerna straff och fram klev den svenska landslagsstjärnan Fridolina Rolfö. Hon lurade Hannah Hampton till höger och satte bollen till vänster.

Johanna Rytting-Kaneryd spelade 83 minuter för Chelsea innan hon byttes ut i slutforceringen.

I finalen väntar vinnaren av PSG och Lyon. Den semifinalreturen spelas under söndagen.