”Inte vunnit mot Malmö sedan jag föddes”

”Inte vunnit mot Malmö sedan jag föddes”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/c912018a-2a4b-4739-a93e-e5b89c069b7d?fit=crop&format=auto&h=814&q=50&w=1900&s=3db724f0fd6df51f58de54308aff7ea598f418f2

Publicerad 10.18

Anton Salétros var knappt född när Malmö besegrades på bortaplan senast. 

Nu vill AIK bryta mardrömssviten. 

– Någon gång ska det väl brytas, säger Soitiros Papagiannopolos 

Följ ämnen

17 augusti 1996 var senast AIK slog Malmö FF borta. Då var Anton Salétros fyra månader gammal. 

– Vi har inte vunnit sedan jag föddes. Det är ett tag. Men vi ska åka ner dit och göra allt för att kunna vinna den matchen, säger han och fortsätter: 

– Malmö är ett bra lag. De har match i morgon (läs: i dag) så vi ska väl kolla på den och försöka komma med en gameplan. 

Det har blivit 14 förluster och tio avgjorda för AIK i Malmö sedan 1996. 

– Jag tror att alla vet hur länge sen det var. Men någon gång ska det väl brytas. Vi ser fram emot matchen. Malmö är bra och vi har fått en riktigt bra start. Vi åker ner dit med självförtroende, säger Sotirios Papagiannopoulos.

Sotirios Papagiannopoulos.

”Hoppas att Djurgården blir krossade”

Mittbacken har ändå informerat de nyare spelarna i laget om hur länge sedan det var AIK vann. 

– Vi stod i duschen och då sa han ”vet du när vi vann senast?”. Men det är bara kul att kunna vara med och bryta en så dålig statistik. När man har en så bra kan man skämta om det. Hade vi förlorat de här matcherna hade han kanske inte sagt det, säger Benjamin Tiedemann Hansen. 

Bersant Celina tror också AIK har chansen att bryta sviten. 

– Vi ligger precis bakom Malmö i tabellen och vi kan slå alla lag i allsvenskan även om vi vet att det kommer bli tufft. Vi kommer med mycket självförtroende, det blir en bra match, säger han. 

Malmö ska först möta Djurgården i kväll och har därmed chansen att utöka ledningen i allsvenskan till fyra poäng. 

– Vi hejar aldrig på Djurgården. Ju längre ner Djurgården är desto bättre är det. Oavgjort hade ju varit bra, annars hoppas jag att Djurgården blir krossade, säger Celina.