Tre Kronor förlorade tredje raka mot Finalnd

0–3-förlusten gör att Sverige spelade 133 minuter utan att göra mål.

Det har inte varit brist på hockeybataljer mellan Tre Kronor och grannarna från öst den senaste tiden.

På en vecka har landslagen förberett sig inför det stundande världsmästerskapet med fyra matcher på en vecka.

För svensk del började det bra med en 4–0-seger den 18 april på finsk mark.

Sedan dess har det gått betydligt tyngre.

Dagen efter segern vann Finland med 2–1 efter förlängning och den här veckan i Linköping fortsatte de blågula förlusterna rada upp sig.

Finland vann med 2–0 under tisdagen och lyckades även nolla Tre Kronor i dag.

Örebrospelaren Hannes Björninen satte 1–0 nio minuter in i andra perioden och sex minuter senare dubblade Markus Nurmi Finlands ledning.

Lång måltorka

Finland vann med 3–0 och därmed har Tre Kronor inte gjort ett mål på Finland på 133 minuter. Tre Kronors senaste mål kom 10.21 in i tredje perioden i fredags i en match som Finland avgjorde fyra minuter in i förlängningen.

– Efter i går var vi väldigt missnöjda och besvikna. I dag är vi ett mycket bättre hockeylag. Jag är nöjd med den delen men sen är det väldigt frustrerande att gå två hemmamatcher utan att göra mål, säger förbundskapten Sam Hallam i Viaplay.

Härnäst väntar Betano Hockey Games för Tre Kronor.

Ishockey-VM inleds för Sverige den 10 maj mot USA.