Prins Daniel och prinsessan Estelle på plats

Det krävdes för att AIK skulle besegra Värnamo med 2–0.

Följ ämnen

Det rullar på för AIK i inledningen av årets allsvenska.

Stärkta av söndagens derbyseger mot Djurgården gick laget ut på Friends arena och säkrade tre poäng och är fortsatt obesegrat.

Men det var inga vana målskyttar som höll sig framme.

Eskil Edh, som gjorde sin första start efter skadan, höll sig framme i den 19:e minuten och skickade in en retur för sitt första mål i AIK-tröjan.

– Otroligt skönt, säger han i Discovery+.

I slutet av första halvlek var det dags för nästa spelare att göra sitt första AIK-mål. Hemmalaget slog en kort hörna och Bersant Celina prickade pannan på Benjamin Tiedemann Hansen som nickade in 2–0 i bortre hörnet.

”Det är piss”

Värnamos anfallskugge Gustav Engvall var allt annat än nöjd med hur laget släppte till målen.

– Det är en retur som vi inte får bort och sedan ett för enkelt mål med hörnvarianten. Det är piss, säger han.

Andra halvlek blev en lång transportsträcka utan mål, AIK vann med 2–0 och har nu elva poäng på fem matcher. AIK är tvåa, en poäng bakom Malmö FF som har en match mindre spelad.

På plats fanns supportrar från kungahuset i form av prins Daniel och prinsessan Estelle som syntes jubla på läktaren.