Brynäs vann igen – har 2–0 i matcher

Uppdaterad 21.27 | Publicerad 21.24

Brynäs har kopplat ett jättegrepp om den hockeyallsvenska finalen mot Djurgården.

Efter en blixtvändning leder de nu med 2–0 i matcher.

– Bästa känslan i världen, säger matchhjälten Karlis Cukste i TV4.

Följ ämnen

Efter att ha vunnit den första matchen med hela 6–2, hamnade Brynäs i underläge när ”game 2” spelades inför 7 909 åskådare i Monitor ERP Arena under fredagskvällen.

Marcus Krüger gav Djurgården ledningen, men pucken styrdes via Brynäs-backen Simon Bertilsson in i mål.

– Jag försökte passa Olle (Liss), men den tog på något och gick in. Det spelar ingen roll hur målen ser ut eller vem som gör dem, sa Krüger i TV4.

Men vändningen kom – och fort gick det.

Cukste (!) målskytt

Tre minuter och 56 sekunder in i den tredje perioden kvitterade Tyler Kelleher till 1–1.

Och två minuter senare small det igen.

Karlis Cukste skickade pucken mot mål på måfå och den touchade Calle Odelius klubba och styrdes in i mål bakom en ställd Viktor Andrén.

Eftersom Cukste var siste brynäsare på pucken noterades han för målet och det var lettens första mål – på 75 matcher.