Nordqvist tillbaka efter ex-makens död: ”Finns inga ord för hur vidrigt det var”

Nordqvist tillbaka efter ex-makens död: ”Finns inga ord för hur vidrigt det var”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/e84efb5a-df96-401c-a546-34b105f8c9e0?fit=crop&format=auto&h=1063&q=50&tight=true&w=1417&s=f14e9158fdd00152f53b7aa4c42f84d24e8a13b7

Uppdaterad 14.36 | Publicerad 14.35

Anna Nordqvist har livets svåraste år bakom sig.

Nu är hon tillbaka på golfbanan, med ny inställning.

– Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit, säger Nordqvist till Svensk Golf.

Anna Nordqvist är på plats i Texas, USA för att spela årets första major, The Chevron Championship.

Förra året valde hon att avstå tävlingen, för första gången. Hon var mitt i att avsluta ett äktenskap.

– Mitt liv gick i tusen bitar och det har varit svårt att smälta att alla framtidsplaner sprack. Jag har ju alltid velat ha familj, gifta mig med en supportande man och få barn, det har alltid varit en dröm. För några år sedan hade jag gärna suttit med ett barn här och nu. Nu fyller jag 37 om två månader och det här med barn kanske aldrig händer, säger hon till Svensk Golf.

Anna Nordqvist

”Det är viktigare än golf”

Under hösten gick ex-maken Kevin McAlpine hastigt bort.

– Jag försöker hantera skilsmässa och Kevins död, börja om från början. Det viktigaste är att hitta och bygga upp mig själv, bearbeta allt jag varit med om. Nu när jag mår lite bättre kan jag se det med andra ögon och inse att det är en hel del saker jag behöver bearbeta genom terapi. Välmående är en viktigare resa även om jag älskar golf. I fjol var det bara tufft att vara på golfbanan.

Under vintern har svenskan haft ett tre månader långt uppehåll. Men under våren har hon hunnit spela sex tävlingar och lyckats ta två 15:e-platser.

Kevin McAlpine och Anna Nordqvist.

Sveriges främste

Vinnarinstinkten har tagit sig en törn av alla motgångar.

– Jag tar livet lite mer med en klackspark, golf definierar mig inte längre, jag kan skjuta 74 och rycka på axlarna, tidigare var det tufft att inte ha en bra dag på banan.

Nordqvist har vunnit tre majors, har nio segrar på LPGA och flera Solheim Cup-segrar.

Frida Kinhult har opererats och lämnat återbud till The Chevron Championship. Utöver Nordqvist kommer fem svenskor till start: Linn Grant, Maja Stark, Madelene Sagström, Linnea Ström och Pernilla Lindberg.