Hümmet spräckte allsvenska målnollan

Hümmet spräckte allsvenska målnollan
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/59330e7d-d50d-4f36-a0b2-b231589ca156?fit=crop&format=auto&h=814&q=50&w=1900&s=9cf0c453f0c0e30a422af0c5cd7538d992d729aa

Uppdaterad 18.25 | Publicerad 18.23

Deniz Hümmet har gått mållös i den allsvenska inledningen.

Men mot Sirius drog anfallaren till med ett drömmål – och firade rejält efteråt.

– Det var otroligt skönt, säger han.

Följ ämnen

Sirius hade två raka segrar inför mötet med Djurgården på Tele2 Arena. Bortalaget började också bra, men det var hemmalaget som tog ledningen.

Samuel Leach Holm drog till på frispark från långt håll och David Mitov Nilsson i Siriusmålet tappade in bollen.

– Jag frågade vad fan jag ska göra med den för den är långt ifrån i mitten, det är inte så lätt att göra något och då sa de i laget ”skjut”, och det gick väl bra, säger målskytten till Discovery.

Djurgården tog över efter målet och i den 27:e minuten ville Lucas Bergvall ha en straff efter att ha gått ner i straffområdet, men domaren friade.

– Jag tycker att det borde ha varit straff. Domaren ser det och bedömer den nog som en soft penalty, men jag tycker att man sparkar undan hans stödjeben, säger Discoverys expert Pär Hansson.

Hümmets glädjefnatt

Djurgården gick ändå till halvtidsvila i ledning, men Leach Holm var inte nöjd.

– Det är en fruktansvärt dålig allsvenska fotbollsmatch. Det är mycket tekniska misstag från båda lag, från nästan alla spelare. Det här är inget bra. Det blir korta anfall, det blir svängig fotboll, teniska misstag, omställning igen och sen någon avblåsning. Det är lite ryckigt just nu, sa han.

Inget av lagen skapade några jättelägen första halvtimmen in i den andra halvleken. Då klev Deniz Hümmet, som haft det tungt i de två inledande matcherna, fram och smällde in 2–0.

Det gick inte att ta miste på glädjen hos Hümmet som sprang ut till supportrarna och firade rejält efter målet. Sirius var aldrig speciellt nära att få in någon kvittering och Djurgården vann matchen med 2–0.

Nästa match för blåränderna är säsongens första allsvenska Stockholmsderby borta mot AIK på söndag.