Sverige klart för OS efter jättekross i kvalet

Uppdaterad 18.13 | Publicerad 18.08

Sverige har säkrat biljetten till OS i Paris i sommar.

Det efter att ha utklassat Storbritannien med 52–8.

Trots att Sverige var helt överlägsna var det ett trögstartat målskytte från svenskorna. Fram till den nionde minuten hade de gulklädda spelarna endast tre mål ner till Storbritannien, sedan klev Nathalie Hagman in i handlingen.

När klockan stod på 08.46 gjorde Hagman sitt första mål i matchen. Sedan rullade det på för både Hagman och Sverige.

Ledde med 20 mål

Ja, för när det var dags för halvtid hade Sverige gått ifrån rejält och ledde med 26–6. Hagman hade då satt elva bollar.

32-åringen spelade inte den andra halvleken, men fick dock även göra ett tolfte mål när Sverige fick ett frikast 40.58 in i matchen. Hon utökade därmed ställningen till 35–7.

En ifrån

Sverige vann till slut med 52–8 och var därmed bara en boll ifrån att tangera rekordet för den största segern någonsin för damlandslaget.