Elva Malmö FF-supportrar döms för våldsamt upplopp

Elva Malmö FF-supportrar döms för våldsamt upplopp
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/f7975ad2-5a9f-4ae6-b5cc-e5b8c062c17e?fit=crop&format=auto&h=1425&q=50&tight=true&w=1900&s=a37e8170fbbb44b0deea9111498918ec1e243607

Uppdaterad 11.16 | Publicerad 11.03

Elva Malmö FF-supportrar döms för våldsamt upplopp efter en sammandrabbning med supportrar till Djurgården förra hösten.

Två män ses som anstiftare till huliganbråket.

Följ ämnen

Malmö tingsrätt har kommit med sin dom mot Malmö FF-supportrar som åtalats för ett våldsamt bråk med supportrar till Djurgården förra hösten. Arkivbild.

Det våldsamma bråket mellan ett 50-tal supportrar till de båda herrallsvenska klubbarna skedde på Fridhemsplan i Stockholm den 16 september i fjol.

Nu döms totalt elva MFF-supportrar för bråket. Två av männen döms som anstiftare till det våldsamma upploppet, skriver Malmö tingsrätt i ett pressmeddelande.

”Även om det var Djurgårdssupportrarna som inledde angreppet står det klart att MFF-supportrarna var förberedda på angreppet och omgående gick till motangrepp. Flera MFF-supportrar hade också bangers, pyroteknik, balaklavor och tandskydd med sig”, säger rådmannen Sofia Tauson.

En av männen döms också för ett rånförsök i samband med bråket och två narkotikabrott. Påföljden för honom blir fängelse i ett och ett halvt år. En av anstiftarna döms också för misshandel i samband med rånförsöket. Hans påföljd blir fängelse i sju månader.

En tredje man döms även för rån och grov misshandel i samband med Malmö FF:s hemmamatch mot Elfsborg den 12 november i fjol – matchen då skåningarna säkrade SM-guldet. Han döms till fängelse i två år.

Övriga åtalade döms till villkorlig dom eller skyddstillsyn med samhällstjänst.

En av de åtalade frikänns eftersom det inte har gått fastslå att han deltagit i det våldsamma upploppet.