Kylian Mbappés valilska: ”Är en katastrof”

Kylian Mbappés valilska: ”Är en katastrof”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/23ae7a83-3aa2-476d-aa0d-cbc13a647d94?fit=crop&format=auto&h=814&q=50&w=1900&s=470edb71db27eb207be5d1489e075d0a38acbe10

Franska stjärnans politiska utspel

Uppdaterad 18.06 | Publicerad 18.04

En EM-kvartsfinal står för dörren för Kylian Mbappé och hans lagkamrater.

Då tar han tillfället i akt och skickar en ilsken uppmaning till det franska folket.

– Vi såg resultaten från den första valomgången, det är en katastrof, säger han enligt L’Équipe.

Följ ämnen



Den franske fotbollsstjärnan har flera gånger tidigare gjort sin röst hörd politiskt. Så även under fotbolls-EM i Tyskland.

I helgen som gick avgjordes också den första omgången i det franska EU-valet. Väl där blev högerextrema Nationell samling största parti med 32 procent av rösterna.

Nu höjer Kylian Mbappé rösten på nytt mot Marine Le Pens parti, sedan Emanuel Macron utlyst nyval innan söndagens andra valomgång.

Kylian Mbappé.

– Nu mer än någonsin måste vi gå och rösta, det är verkligen akut. Vi kan inte lämna vårt land i händerna på de här människorna. Det är verkligen akut, säger han på en pressträff enligt L’Équipe.

Kylian Mbappés ord: ”Det är en katastrof”

Han fortsatte:

– Vi såg resultaten från den första valomgången, det är en katastrof. Vi hoppas verkligen att det kommer att förändras, att alla mobiliserar för att rösta och rösta på rätt sida.

Mbappé har tidigare sagt att Frankrike ”står vid en avgörande tidpunkt i vårt lands historia”.

– Jag verkligen vill rikta mig till hela det franska folket, och framför allt de unga. Vi är en generation som kan göra skillnad. Vi ser att extremismen knackar på dörren till makten, men vi har makten att forma vårt lands framtid, sade han tidigare i juni.

Frankrike spelar EM-kvartsfinal mot Portugal under fredagskvällen.