Hissy har tagit sociala medier med storm

Hissy har tagit sociala medier med storm
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/b1afe738-d367-41f1-b21b-848ddb78c6c2?fit=crop&format=auto&h=1063&q=50&tight=true&w=1417&s=cf8522cdb8b0322cb6ed8418ef5570e6e7f697f5

Publicerad 10.36

Han kom till Sverige för fyra år sedan. För två och ett halvt år sedan började han med sociala medier.

I dag har Hissy över 2,9 miljoner följare på TikTok och 1,6 miljoner följare på Youtube.

Det här är fjärde delen av artikelserien #TikTok-stjärnan.

Han har tagit sociala-medier Sverige med storm. Med 2,9 miljoner följare på TikTok, 1,6 miljoner på Youtube och 682 000 följare på Instagram har El Hissy snabbt blivit en stor profil i Sverige.

Med flera olika samarbeten och med dagliga träningsvideos får han miljontals visningar.

Men vem är egentligen Hissy? Hur har han blivit så stor på bara två och ett halvt år? Det här är fjärde delen av artikelserien #TikTok-stjärnan.

Men vi tar det från början.

El Hissy kom till Sverige från Palestina för fyra år sedan. Med en bakgrund som ingenjör i hemlandet var tanken att han skulle fortsätta på samma spår när han kom till Sverige. Med sin kandidatexamen var tanken att han skulle läsa en tvåårig fördjupning för att få en masterexamen.

Hissy på gymmet i centrala Stockholm där han spenderar stora delar av sin tid på.
Hissy lyfter väldigt tunga vikter men är säkerheten själv varje gång.

Men snabbt förstod han att det kanske inte var den vägen han ville gå. För drygt ett år senare, när coronapandemin lagt sig, började han att ladda upp klipp på sociala medier. Tanken till en början var bara att ha roligt. Men snabbt insåg han att följarskaran och visningarna ökade.

– Det är jättekul, jag får följare och visningar hela tiden, det har verkligen gått snabbt. Jag gillar att göra onormala videos, jag tror alla som följer mig förstår vad jag menar.

Vad är inte normala videos?

– Jag kan lyfta mycket i bänkpress och marklyft men jag gör inte som alla andra. Jag gör olika saker, jag kommer med nya idéer, saker som folk inte sett förut. Det tar lång tid att hitta en ny idé. Det är viktigt för mig när jag publicerar en video. Jag behöver alltid ha en ny idé. Jag gillar inte copy-paste, har jag ingen ny idé så filmar jag inte.

Här bänkar han ”bara” 140 kg.

Hissy får många reaktioner på sina sociala medier och säger att det är roligt att många följer honom.

– Haha, vad ska man säga, jag har inte tre miljoner följare utan någon anledning. Jag ska fortsätta på samma spår, sommaren är här snart och då brukar det vara mycket visningar och folk som vill göra olika utmaningar med mig.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Det tar mycket lång tid, att komma dit jag kommit i dag har varit jobbigt. Det tar flera timmar om dagen. Men nu när jag har fått många följare tar det inte lika lång tid varje dag. Det är lättare för mig nu.

”Tack Sverige”

När Hissy får frågan vad hans framtidsmål är, både kortsiktigt och långsiktigt, stannar han upp, tar ett djup andetag innan han öser beröm över Sverige.

– Jag började med det här i Sverige och jag vill fortsätta göra det här. Tack Sverige. Om jag hade velat flytta härifrån hade jag gjort det förut, jag har fått flera kontrakt från exempelvis Dubai och USA.

Vad är det bästa med Sverige?

– Åh, det är mycket kallt, jag älskar när det är kallt. Det är inte så soligt här vilket jag älskar.