England överväger ”chockändring”

England överväger ”chockändring”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/9379176a-bf4b-4793-b076-2a1f59b2dd82?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=9d8eb8cf64481d279bbffd87e597d6bb90e3ebba

Publicerad 10.17

England kan ändra till en trebackslinje, Phil Foden vädrar sin frustration och Luke Shaw lämnade sent återbud till media.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

Följ ämnen

DAGENS SNACKIS: Foden frustrerad – och systemändring?

Gareth Southgate har inte fått ut maximalt av sin stjärndrypande trupp. Nu ser förbundskaptenen ut att överväga ett systemskifte inför kvartsfinalen mot Schweiz.

Under onsdagen tränade England med tre mittbackar för första gången detta mästerskap, med Kyle Walker, John Stones och Ezri Konsa som trolig trio (Marc Guehi är avstängd).

Att döma av vad Phil Foden sade till den samlade tidningskåren senare under eftermiddagen kan det vara läge att ändra om.

– Jag vet inte (varför det inte har fungerat), säger Foden enligt The Times.

– Men jag ska inte ljuga, jag har varit lite frustrerad. Jag har inte varit den bästa spelaren i Premier League för att sedan komma hit och inte visa det.

I Manchester City spelar Foden oftast mer centralt, med lyckat utfall.

– Jag har alltid varit ärlig om att jag ser mig själv som en mittfältare. Även om jag har startat till vänster för England har jag flutit in i dessa andra positioner, säger Foden.

– Det handlar mer om hur vi har spelat med bollen. De har inte lyckats hitta mig på grund av hur matcherna har tett sig.

Foden slår ned påståendet att han och Jude Bellingham inte kan spela ihop.

– Nej, det håller jag inte med om. Jag känner att vi fungerar väldigt bra ihop.

Phil Foden

DAGENS CITAT: Hamann vill bänka Bellingham

– Gareth Southgate borde ha bytt ut Jude Bellingham eller Phil Foden tidigare. Nu kan han bli tvingad att göra det om Bellingham är avstängd. Det kan komma något gott ur det om han måste ställas åt sidan, säger Didi Hamann till tyska Bild.

Den förre Premier League-spelaren anser att England inte har fått till balansen i frontlinjen. Det är ännu oklart huruvida Bellingham blir avstängd av Uefa efter sin gest i matchen mot Slovakien.

Didi Hamann tillsammans med Jamie Carragher

DAGENS OKLARA: Shaws status oviss

Tanken var att Luke Shaw skulle möta media under onsdagseftermiddagen. I stället byttes han i sista sekund ut till Ivan Toney.

Anledningen sades vara att Shaw helt enkelt vill vänta till efter att han har gjort ett framträdande i mästerskapet.

Den 28-årige vänsterbacken deltog för fullt i gårdagens träning, men väntas inte starta mot Schweiz på lördag.

Ivan Toney skämtade om att han uppenbarligen är ”en professionell inhoppare” efter att ha kallats in i Shaws frånvaro.

– Men han (Shaw) tränar på och ser ut att vara redo. Vi får se vad tränaren säger, menar Toney.

Luke Shaw på träning

DAGENS BESKED: 40 000 engelsmän till Tyskland

Hela 40 000 engelska supportrar väntas ta sig till Düsseldorf på lördag, trots att det officiellt bara finns 6 700 biljetter att tillgå, uppger Daily Mail.

Det lär bli en desperat jakt på biljetter till matchen mot Schweiz på Düsseldorf Arena, med en kapacitet på 47 000. Några utstickande alkoholregler är dock inte att vänta för engelsmännen denna gång.