Marcel Sabitzer träffad i huvudet

Marcel Sabitzer träffad i huvudet
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/4b8eeae2-732a-4e1a-99dd-10ab40ecaf13?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=2e34b2ec2addab1701f8bb6a16cd72842f267e85

Uppdaterad 23.12 | Publicerad 23.09

Österrike pressade på för en kvittering.

Då haglade föremål mot hörnläggaren Marcel Sabitzer – som träffades i huvudet av ett mynt.

– Det är för jävligt, säger Jonas Eriksson i SVT.

Följ ämnen

Alkoholen har flödat inne på de tyska EM-arenorna, men gång efter annan har fans misskött sig och kastat in plastmuggar på planen.

Det gick så långt att Uefa övervägde att stoppa ölförsäljningen, men så blev det inte.

Sabitzer träffad

Under tisdagens åttondelsfinal mellan Österrike och Turkiet haglade inkastade föremål mot hörnläggarna.

Och i slutskedet av matchen – när Österrike pressade på för en kvittering – blev Marcel Sabitzer träffad i huvudet av ett mynt.

”För jävligt”

Dessförinnan hade Turkiets Arda Güler fått föremål kastade mot sig och efter att Turkiet gjort mål på en hörna vände han sig mot den österrikiska publiken och firade.

– Arbetsmiljön är otroligt viktig, såväl för domare och spelare. Det blir irriterat när Güler vänder sig om efter målet och då börjar det kastas grejer åt andra håller. Jag förstår att man vill jubla och peka finger åt dem som hånat en, men det leder bara till att det blir mer inkastade grejer. Det är för jävligt att det händer. De som kastar in saker riskerar att få matchen avbruten, säger förre toppdomaren Jonas Eriksson i SVT.

Artikeln uppdateras!