Räddade England från fiasko – cykelspark i 95:e minuten

Med minuten kvar att spela var England ute ur EM.

Då svarade Jude Bellingham för ett sanslöst drömmål och frälste sitt land.

Därefter avgjorde Harry Kane i förlängningen.

Följ ämnen

England var slagna och utskrattade när klockan tickade upp på 95 minuter i åttondelsfinalen i Gelsenkirchen.

För då ledde Slovakien, rankad 45:a i världen, rättvist med 1–0 efter att Ivan Schranz överlistat Jordan Pickford efter 25 minuter.

Men när det behövdes som mest klev Jude Bellingham fram och cyklade in kvitteringen efter ett långt inkast som skarvades vidare från Marc Guehi.

Inte ett skott på mål

Matchen till förlängning och där gick det inte ens en minut innan Harry Kane nickade in segermålet från nära håll. Matchen pågick förvisso i 30 minuter till, men slovakerna skapade inget av värde.

Nu väntar Schweiz i kvartsfinalen på lördag.

Fram till kvitteringen hade inte England ett enda skott på mål (!) och närmast att överlista Martin Dubravka fram tills dess var Declan Rice som träffade stolpen.

Phil Foden hade en boll inne i början på den andra halvleken, men var tydligt offside. Matchen var intensiv och innehöll mängder av varningar från huvuddomaren Halil Umut Meler.

Det innebär att Marc Guehi är avstängd mot Schweiz.