Sågar danske stjärnan efter uttåget: ”Skurk”

Joachim Andersen trodde han var på väg att frälsa hemlandet.

I stället fick han bottenbetyg.

”Han gick från hjälte till skurk”, skriver bold.dk.

Följ ämnen

I det tyska ovädret gav Jochim Andersen Danmark ledningen tidigt i den andra halvleken. VAR upptäckte en centimeteroffside på Thomas Delaney i upprinnelsen och i stället blev Andersen syndabock när han drog på sig straffen där Kai Havertz gjorde 1–0 till Tyskland.

Danska Tipsbladet var kritisk till mittbackens insats.

“Fotboll är en skoningslös sport – fråga bara Joachim Andersen. Han gick från himmel till helvete på några minuter. Han såg också dålig ut vid 2-0-målet”, skriver tidningen.

Bold.dk gav honom 1 av 10.

”Andersen gick från hjälte till skurk. Mittbacken gjorde 1-0 för Danmark men målet dömdes bort för offside. Senare rasade världen samman för Danmark när bollen träffade handen på samme Joachim Anderson som därmed orsakade en straff. Tungt för mittbacken som också var dålig när tyskarna satte 2-0″.

Anfallaren Rasmus Höjlund klarade sig med något bättre betyg men var inte nöjd.

”Jag kände mig lite skyldig”, skriver han på Instagram.

Tyskland: En åsksaga

Tyskland vann matchen med 2–0 och nu väntar vinnaren av Spanien-Georgien. I värdlandet är nöjda, inte minst med stödet från publiken i det utmanande vädret.

– Vi hade otroliga fans bakom oss – hela stadion skakade, säger Nico Schlotterbeck.

Der Spiegel kallar matchen för en ”tysk åsksaga” och ser Kai Havertz som ”matchvinnare och problembarn”, medan Rüdiger är ”smärtans man” i betygen efter att ha slitit förtjänstfullt igenom tidigare skadekänningar.

Die Welt hyllar vänstersidan i försvaret med Nico Schlotterbeck och David Raum som bäst i Tyskland, mer ger 2:or (näst bäst i 5–1-skala) även till Manuel Neuer, Joshua Kimich, Robert Andrich, Jamal Musiala och Kai Havertz.

– Jag har inte haft de bästa framträdandena tidigare i landslaget. Jag är oerhört tacksam över att vi höll nollan i dag, säger Schlotterbeck.