Dansk mardröm i åttondelen: ”Livet är grymt”

Bortdömt mål och straff emot på bara några minuter

Uppdaterad 23.25 | Publicerad 23.18

Danmark är utslaget ur EM efter en sällan skådad fotbollsmardröm.

Ett bortdömt mål följt av en hands i straffområdet sänkte danskarna mot Tyskland i åttondelsfinalen.

Följ ämnen

Danmark drabbades av sju svåra år inom loppet av en minut i Dortmund.

I centrum var Joachim Andersen.

Mittbacken hade chockat Tyskland tidigt i andra halvlek men jublet fastnade i de danska halsarna när VAR klev in. Bilderna visade att Thomas Delaney hade varit offside med minsta möjliga marginal i sekvensen innan och målet dömdes bort.

Och mardrömmen var långtifrån över.

”En fruktansvärd minut”

När spelet sattes igång igen anföll tyskarna och VAR klev in i leken på nytt. Joachim Andersen hade fått David Raums inlägg på fingertopparna och efter att domaren Michael Oliver sett sekvensen på tv-skärmen fick Tyskland straff. En straff Kai Havertz satte i nät för 1–0.

– Det är en fruktansvärd minut för Joachim Andersen. Först målskytt men nej, inte det. Sen straff. Livet är grymt ibland, säger experten Jens Fjellström i TV4:s sändning.

På sociala medier har reaktionerna om VAR-besluten haglat in.

”VAR har dödat kärleken till fotbollen. Börja om”, skriver den tidigare engelske fotbollsstjärnan Theo Walcott på X.

Den engelske ikonen Alan Shearer skriver:

”Handsregeln är skit.”

Dessförinnan hade det sprakat rejält om matchen, som avbröts i 25 minuter i första halvlek på grund av ett åskoväder. Under de första 45 minuterna hade framför allt Tyskland flera högkaratiga målchanser.

Så även i andra halvlek och 2–0 kom i den 68:e minuten efter att Jamal Musiala stack i djupled på en långboll.

Schmeichel tvekade

Målvakten Kasper Schmeichel var först på väg ut men valde att vända hem, och när väl Musiala var framme i straffområdet placerade han in den i bortre hörnet.

Tyskland vann med 2–0 och kommer att möta vinnaren mellan Spanien och Georgien i kvartsfinal.