Steven Stamkos blir free agent

Steven Stamkos blir free agent
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/a4296093-139f-46d7-9e06-7fa7d188c0fb?fit=crop&format=auto&h=557&q=50&w=1300&s=3c442ae6d904611070c33b756a1e8789f7e02aec

Publicerad 22.18

Steven Stamkos, 34, har varit Tampa Bay Lightning trogen under hela NHL-karriären.

Nu kan han lämna.

– Han kommer att bli en free agent den 1 juli, säger Stamkos agent Don Meehan till NHL-journalisten Pierre LeBrun.

Steven Stamkos vädrade sin besvikelse redan inför förra säsongen. Då gick han in på sitt sista kontraktsår värt 8,5 miljoner dollar per säsong.

– Ärligt talat är jag besviken på bristen på samtal om det. Det var något jag uttryckte efter förra säsongen, att jag ville ha något klart innan försäsongslägrets start. Men det har inte varit något snack om det, sa han då.

Spola fram bandet nio månader och Stamkos står fortfarande utan kontrakt nästa säsong.

Och enligt agenten kommer alltså inget nytt kontrakt med Tampa Bay vara klart innan

free agent-periodenTiden på året då NHL-klubbarna kan skriva kontrakt med kontraktslösa spelare. öppnar den 1 juli.

Steven Stamkos.

”Bäst att jag inte kommenterar mer”

Tampa Bays general manager Julien BriseBois sa i veckan att parterna har varit i kontakt med varandra utan att komma överens.

– Jag vet inte om vi kommer att nå en överenskommelse men vi har träffat Stevens agent och båda parter är fortfarande intresserade av att komma överens. Men vi har inte lyckats komma överens om något som båda är nöjda med. Just nu är det bäst att jag inte kommenterar mer än så, säger han enligt Tampa-journalisten Gabby Shirley.

Gjorde 40 mål

34-årige Stamkos har spelat i Tampa Bay hela sin NHL-karriär. Han har varit klubbens lagkapten i elva säsonger och varit med och vunnit Stanley Cup två gånger.

Förra säsongen gjorde han 81 poäng (40 mål och 41 assist) på 79 grundseriematcher och stod för fem mål på lika många matcher i slutspelet.

Även om Stamkos blir free agent kan han fortfarande skriva ett nytt kontrakt med Tampa Bay, men det är ingen vågad gissning att han finns på många andra klubbars radar.