Nordstrand: ”Kommer vara och är ganska bitter”

Nordstrand: ”Kommer vara och är ganska bitter”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/6525de3a-635f-47b2-a018-19d7f74186d2?fit=crop&format=auto&h=814&q=50&w=1900&s=6208ce2af49da03651ea00efde12283ddd962e24

Publicerad 2024-06-20 06.59

TV4 tappar rättigheterna till Champions League kommande säsong.

För Frida Nordstrand, 43, betyder det att hon återigen separerar från sin ”bebis.”

– Jag är ganska trött på det här för att det kostar på att flänga och jag har gjort det där så länge, säger hon.

Följ ämnen

Sedan 2008 har Frida Nordstrand i princip jobbat oavbrutet med Champions League-fotbollen och flängt runt från allt mellan Santiago Bernabeu i Madrid till Maksimirstadion i Zagreb.

Undantaget var några år från 2017 när hon valde att lämna dåvarande Viasat för TV4.

Men sedan kom så rättigheten tillbaka och TV4 fick sända turneringen i tre säsonger.

– Hur många gånger ska jag behöva säga hej då? Men det kommer inte som en överraskning förstås. Det är klart vi visste – kanske inte var den skulle landa – man är ju inte dum. Vi visste väl att vi inte skulle ha den längre. När jag lämnade Viasat tog det inte så lång tid innan den kom den tillbaka till mig. Vi fick en andra chans i livet.

– Nu blev det nästan lite mer speciellt för nu blev det inte mitt val. Det var inte jag som lämnade den. Så försökte jag återigen komma ihåg att jag är ganska trött på det här för att det kostar på att flänga och jag har gjort det där så länge, säger Frida Nordstrand.

Frida Nordstrand.

”Tog mig friheter”

Till nästa säsong återvänder den till Viaplay.

– Jag tycker ändå att det känns bra om den ska bort från oss så tycker jag att det känns bra att den kommer hem då. I alla fall till där den än har varit. För det är ju inget snack om att de kommer ta hand om den på ett fint sätt.

Men det finns någon möjlighet att du återvänder till Viaplay då?

– Dels är det ju verkligen inte upp till mig. De har ju så jättemånga duktiga. Jag har inte ens tänkt så. Utan vet du vad jag gjorde? På finalen så såg jag till att få de bästa intervjuerna jag kunde mäkta med för att sätta ribban riktigt, riktigt högt och så tänkte jag lycka till för den som ska få ta över det här. Nu tog jag mig friheter för att jag tänkte att nu är det kanske sista gången, så då vill jag ändå sätta någon slags mark här.

– Där och då tog jag lite farväl av det ändå, då hade jag en liten stund där jag försökte njuta av det lite också, säger hon.

”Jag kommer vara bitter”

Totalt har det blivit tolv säsonger av Champions League-fotboll för Frida Nordstrand och flera gånger har hon refererat till turneringen som sin ”bebis”.

– Det är inte bara så att jag säger att det är min bebis. Jag känner jättestarkt för Champions League. Jag känner så mycket för att det har hänt så mycket med den under min tid. När jag började så var vi två tjejer i hela Europa som jobbade med det och nu är det en massa kvinnliga reportrar, programledare, kommentatorer. Så det har hänt väldigt mycket.

Men det kan komma att dyka upp en gnutta vemod till hösten och Champions League-hymnen rullar igång?

– Definitivt. Jag kommer vara bitter, och är ganska bitter, så det kommer jag nog vara, säger hon.