Klubben i chock efter alla rykten

Klubben i chock efter alla rykten
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/211d60b9-97a9-4a52-ac55-86571048cbb8?fit=crop&format=auto&h=814&q=50&w=1900&s=529f506fd85d332a71b59a5c3e63fc5c0b55f88e

Uppdaterad 19.44 | Publicerad 19.28

Lille-spelaren Nabil Bentaleb, 29, fördes akut till sjukhus efter vad franska medier befarade var ett hjärtstopp.

Nu tar klubben avstånd från uppgifterna.

”LOSC är chockade och förvånade över att dessa ämnen har blivit offentliga”, skriver Lille i ett pressmeddelande.

Den 20 juni meddelade franska Ligue 1-klubben Lille att deras algeriska mittfältare Nabil Bentaleb förts akut till sjukhus.

29-åringen ska ha känt sig sjuk under dagen meddelade det franska laget.

Under torsdagen kom uppgifter från franska tidningen RMC Sport att det hela handlade om ett hjärtstopp under en fotbollsmatch.

”Uppmanar alla att vara tålmodiga…”

Uppgifter som nu gör att klubben skickar ut ett pressmeddelande.

Nabil Bentaleb.

”Vår spelare Nabil Bentaleb, som drabbades av ett obehag förra veckan och om vilken vi förmedlade lugnande nyheter denna måndag, har under de senaste timmarna varit föremål för artiklar där hans hälsa och sportsliga framtid diskuteras.”, skriver klubben och fortsätter:

”Precis som tidigare uppmanar LOSC till den yttersta respekten för privatlivet och sekretessen kring personliga medicinska uppgifter. Därefter uppmanar vi alla att vara tålmodiga, försiktiga och måttfulla när det gäller känsliga, konfidentiella ämnen, för vilka det i dagsläget inte finns några svar att ge”.

Försattes i konstgjord koma

Enligt uppgifterna ska spelaren ha behövt hjälp av både hjärtstartare och hjärt-lungräddning. Han försattes sedan i konstgjord koma och har opererats. RMC Sport skriver också att mittfältaren med stor sannolikhet kommer att tvingas avsluta karriären.

Bentaleb spelade 26 matcher i Lille förra säsongen och har bland annat representerat klubbar som Tottenham, Newcastle och Schalke 04.