AVSLÖJAR: Asllani till storsatsande klubb i England

AVSLÖJAR: Asllani till storsatsande klubb i England
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/d3789693-d2c5-4f3c-b57d-e341b2aa0172?fit=crop&format=auto&h=814&q=50&w=1900&s=0c28540dd0d22be2fc40ad816d7d280e9fab7dca

Publicerad 15.55

Kosovare Asllani ser ut att ha hittat en ny klubb.

Enligt Sportbladets uppgifter är hon i princip klar för den storsatsande engelska klubben London City Lionesses, något som kan bli officiellt inom en vecka om de sista bitarna faller på plats.

Det var för en dryg månad sedan som AC Milan bekräftade att den svenska landslagsstjärnan Kosovare Asllani lämnade klubben.

Det blev totalt två år i den italienska storklubben för svenskan.

”Tack till Milan, supportrarna och mina lagkamrater för två år av minnen tillsammans,” skrev Asllani på sina sociala medier när det hela blev officiellt.

Väntas bli klar inom en vecka

Efter det har hon varit klubblös.

Fram tills nu.

Enligt Sportbladets uppgifter är hon nämligen bara detaljer från att skriva på för den storsatsande engelska klubben London City Lionesses.

Parterna är muntligen överens och det som återstår är några få detaljer och kontraktsskrivning samt läkarundersökningen. Övergången kan bli officiell inom en vecka om de sista bitarna faller på plats.

I december 2023 blev det officiellt att affärskvinnan Michele Kang, som redan då ägde ägde Washington Spirit i NWSL och Lyons damlag, hade tagit över ägandet i London City Lionesses där målet är att först och främst ta sig upp i den engelskan högstaligan och sedan etablera sig som ett topplag där.

Michele Kang.

Och det alltså med Kosovare Asllani som en av stjärnorna.

Har representerat flera storklubbar

Asllani har 187 A-landskamper för Sverige på meritlistan och har spelat åtskilliga mästerskap för Sverige där hon varit med och vunnit såväl SM-guld med Linköping som två OS-silver och två VM-brons. Hon har även tidigare representerat klubbar som Paris Saint-Germain, Manchester City och Real Madrid.

Nyligen togs hon ut i Peter Gerhardsson trupp till EM-kvalmatcherna mot Frankrike och England. 

Matcherna avslutar EM-kvalet och spelas den 12 och 16 juli.

Sverige ligger för närvarande på andraplats i gruppen och har en bra chans att kvalificera sig till EM-slutspelet i Schweiz.