Efterlyst huligan stoppad vid tysk gränskontroll

Efterlyst huligan stoppad vid tysk gränskontroll
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/11055f38-d8f0-46f3-ad18-323ef88e07dc?fit=crop&format=auto&h=1425&q=50&tight=true&w=1900&s=e09c6c94f883abd8e5175fb8b6797e7958c921d6

Uppdaterad 15.47 | Publicerad 15.47

LEIPZIG. Kroatien måste vinna mot Italien när grupp B ska avgöras i kväll.

Åtta medlemmar från ultrasgruppen ”Bad Blue Boys” kommer inte vara på plats i Leipzig.

Vid en gränskontroll stoppade polisen deras minibuss.

Följ ämnen

En spännande kväll väntar när grupp B ska avgöras. Titelförsvarande Italien behöver ta poäng mot Kroatien för att vara säkra på avancemang.

Kroatien har bara en poäng efter två spelade matcher och måste vinna mot Italien för att ha chans att bli tvåa i gruppen. Gruppledaren Spanien möter Albanien i kvällens andra grupp B-match.

De kroatiska fansen har intagit Leipzig för att stötta sitt lag mot Italien men vid en gränskontroll stoppade tysk polis en minibuss med åtta kroatiska fans i som hade på sig ”Bad Blue Boys”-kläder.

Hittade tandskydd och bengaler

”BBB” är en känd ultrasgrupp som stödjer den kroatiska fotbollsklubben Dinamo Zagreb. Polisen fattade misstankar när personerna i minibussen bar kläder med gruppens logga på och sökte genom personernas packning.

I minibussen hittades tandskydd, bengaler och föremål som antydde på att de skulle kunna användas vid våldsamheter. Männen var mellan 25 och 51 år gamla och en av männen var efterlyst av polis för tidigare fotbollsrelaterade våldsamheter.

Om de kom in i landet fanns det en betydande risk att fotbollsfansen skulle använda sitt besök i Tyskland för att delta i fysiska bråk”, stod det i polisens meddelande.

Fått böter under gruppspelet

Kroatien har fått böter från UEFA efter båda sina tidigare gruppspelmatcher när fans har tänt bengaler och kastat in föremål på planen.

Det kroatiska fotbollsförbundet skrev i ett uttalande att bötessumman efter matchen mot Albanien landade på 28 000 euro och skickade med en önskan till fansen:

Det kroatiska fotbollsförbundet tackar de kroatiska fansen för deras utmärkta stöd och uppmanar dem än en gång att avstå från att tända och kasta bloss“.

Italien-Kroatien och Spanien-Albanien startar 21.00