Mercedes polisanmäler anklagelser om Lewis Hamilton-sabotage

Mercedes polisanmäler anklagelser om Lewis Hamilton-sabotage
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/1bf5a225-0459-4ba2-9228-1789c72f8ec5?fit=crop&format=auto&h=1063&q=50&tight=true&w=1417&s=43c33bfcffe541dc261ebd41fcb9425dc091dd1b

Uppdaterad 10.58 | Publicerad 10.58

Mercedes anklagas – av en som utger sig för att vara anställd i teamet – för att ”systematiskt sabotera” för Lewis Hamilton.

Det tyska stallet har tagit anklagelserna till polisen.

– Det är inte från en anställd i Mercedes, säger teamchefen Toto Wolff.

Sjufaldige världsmästaren Lewis Hamilton ska lämna Mercedes efter säsongen – efter tolv års samarbete.

Ferrari har säkrat upp britten över flera år.

Men än återstår över halva 2024-säsongen. En snackis under helgens Spaniens GP är de anklagelser om ”systematiskt sabotage” mot Lewis Hamilton som Mercedes har fått ta emot.

Ett mejl skickades ut till flera nyckelpersoner inom Formel 1 och journalister, där Mercedes-teamet anklagades för att sabotera för Hamilton. Mejlet skickades anonymt, men avsändaren hävdade att hen var anställd av Mercedes.

”Det är upprörande”

Stallchefen Toto Wolff dementerade detta under fredagen.

– Det är inte från en anställd i Mercedes. När vi får de här typerna av mejl – och vi får mängder av dem – är det upprörande, speciellt när någon talar om döden och allt sånt, säger Wolff.

Mercedes tar anklagelserna på största allvar.

– Jag har instruerat teamet att gå för full kraft. Vi har polisen som undersöker, vi undersöker IP-adressen och telefonen. Allt det där.

Toto Wolff.

”Människor kan inte gömma sig bakom sin telefoner”

Mejlen som kommit in hävdar att Hamilton, för att han ska lämna Mercedes efter säsongen, behandlas illa – och att teamkamraten George Russell förfördelas.

– Övergrepp (på nätet) på det sättet måste upphöra. Människor kan inte gömma sig bakom sina telefoner eller sina datorer och missbruka team eller förare på ett sätt som detta. Jag vet inte vad några av konspirationsteoretikerna och galningarna tycker där ute , men Lewis har varit en del av teamet i tolv år, vi har en vänskap, vi litar på varandra och vi vill avsluta det här på topp, säger Wolff.

Russell ligger 14 poäng före Hamilton i förarmästerskapet och har kvalat ut Hamilton vid åtta av nio tillfällen den här säsongen. Förarna själva menar att de inte var medvetna om anklagelserna.

– Om du tittar tillbaka genom åren har vi alltid varit ett starkt team. Vi har alltid jobbat väldigt hårt tillsammans, säger Hamilton och är tydlig med sin support för kollegan Russell.

F1-kvalet i Barcelona i dag startar vid 16.00, racet i morgon vid 15.00.

Lewis Hamilton.