Declan Rice: ”Desperata att vinna”

Declan Rice: ”Desperata att vinna”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/819b8be4-5cf0-42e9-ba6c-a4ed58903007?fit=crop&format=auto&h=1063&q=50&tight=true&w=1417&s=def830f0e92b6ac31cef440e06673639cf50d3b3

Uppdaterad 10.01 | Publicerad 10.00

FRANKFURT. Hittills har England inte levt upp till förväntningarna rent spelmässigt.

Om det är svårt för spelarna att hålla känslorna i styr?

– Ja, jag tror att vi alla är så desperata att göra landet stolta, erkänner Declan Rice.

Declan Rice, alltid öppen och ärlig i sina intervjuer, suckar nästan när han ombeds ge sin analys av Englands möte med Danmark (”Var ska jag börja…”).

Mittfältaren är tydlig med att det engelska landslaget kan prestera betydligt bättre jämfört med de två inledande matcherna i EM-gruppspelet, inklusive han själv.

Ett stort problem har varit presspelet.

– Där handlar det om relationerna över hela planen, säger Rice.

– När man spelar med fyrbackslinje, som vi 4–2–3–1, kommer presspelet bli svårt ut när man möter ett 5–3–2 eftersom de alltid har en extra spelare längst bak. Det handlar bara om att få till balansen.

Från uttåg i semifinalen mot Kroatien i VM 2018, finalförlust mot Italien i EM 2021 och nederlag i kvartsfinalen mot Frankrike i VM 2022.

Tanken var – och är fortfarande – att Gareth Southgate och gänget äntligen ska få till det nu.

Declan Rice: ”Vi är desperata att vinna”

De flesta räknar med att förbundskaptenen gör sitt sista mästerskap, även om det stundtals dyker upp rapporter om en eventuell sista förlängning.

– Jag tror att det finns mer press utifrån nu, med tanke på vilka (bra) säsonger några av våra spelare har haft, säger Declan Rice.

– Vi är alla så desperata att vinna, att leda, att gå ut där och ge folk minnen för livet.

Rice påtalar att spelarna, till vardags i klubblag som Arsenal, Man City, Liverpool och Bayern München, visserligen är vana vid att hantera trycket utifrån, men att viljan att prestera kan bli ett hinder.

– Ibland känner jag kanske att vi lägger för mycket press på oss själva när vi bara borde gå ut och låta allt ha sin gång, säger Rice.

– Men det är två matcher, en vinst och en oavgjord. Och nu går vi in i den sista matchen. Vårt mål är alltid att kvalificera oss och jag är säker på att vi fortfarande kan göra det.

England ställs mot Slovenien i sista gruppspelsmatchen på tisdag.