Hittade stor summa pengar hos landslagsman – riskerar upp till sex års fängelse

Hittade stor summa pengar hos landslagsman – riskerar upp till sex års fängelse
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/912de3e4-5572-4aea-aa0f-fa4c544c29b4?fit=crop&format=auto&h=960&q=50&tight=true&w=1280&s=0d46cabdd93493a52564d5c6c6bc8045e6c7f155

Uppdaterad 16.17 | Publicerad 16.11

I husrannsakan hos landslagsspelaren i fotboll ska polisen ha hittat en stor summa kontanter.

Mannen misstänks nu för grovt penningtvättsbrott.

Han riskerar upp till sex års fängelse.

Härvan kring en fotbollsspelare med internationella meriter växer. I går berättade Sportbladet att mannen haft missbruksproblem och lyfts bort från elitfotbollen en period. Bara dagar efter att han kommit tillbaka i spel stoppades han av polis, misstänkt för att ha kört ett fordon drogpåverkad.

Efter gripandet ska också en husrannsakan ha gjorts hemma hos mannen, enligt Sportbladets uppgifter. Där ska en större summa kontanter ha hittats. I tisdags anhölls spelaren.

Fängelse på straffskalan

– Vi har haft en person anhållen. Nu är han försatt på fri fot och behöver inte sitta frihetsberövad under förundersökningen, säger åklagaren Daniel Kahl, som inte vill bekräfta personens namn.

Misstänks personen fortfarande för drograttfylla?

– Personen är misstänkt för grovt penningtvättsbrott och så kallad drograttfylla, alltså att olovligen ha framfört fordon med narkotika i kroppen.

Mannen ska ha erkänt drograttfyllan men förnekar penningtvättsbrott. Straffskalan för grovt penningtvättsbrott är fängelse i lägst sex månader och högst sex år.

– Vi har ingen mer information att ge och inga kommentarer, säger klubbens presschef.

Sportbladet söker spelaren.