Basebollegendaren Willie Mays död

Basebollegendaren Willie Mays död
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/da864c3f-9e79-43ce-b3b7-980724865883?fit=crop&format=auto&h=1425&q=50&tight=true&w=1900&s=705327f6ca06ad868fbf46924d6ac17b844d4d65

Uppdaterad 09.10 | Publicerad 09.09

Willie Mays hedrades.

Baseballikonen Willie Mays är död.

Han blev 93 år.

– Jag vill tacka dig av hela mitt brustna hjärta för den orubbliga kärlek du har visat genom åren, säger sonen Michael.

MLB har förlorat en av sina största spelare genom tiderna. Willie Mays gick bort på tisdagen, lokal tid i San Francisco – 93 år gammal.

– Min pappa gick fridfullt bort bland sina nära och kära, säger sonen Michael Mays i ett pressmeddelande genom San Francisco Giants.

Mays spelade i Giants (New York Giants blev San Francisco Giants 1958) från 1951–1972. Han är tvåfaldig MVP i ligan, 24 gånger uttagen till All-Star, tolvfaldig vinnare av guldhandsken och har mottagit

Presidential Medal of FreedomDen högsta utmärkelsen en civilperson kan tilldelas i USA, ihop med Congressional Gold Medal. I snitt tilldelas knappt elva personer medaljen varje år, sedan den började delas ut av John F. Kennedy 1963..

Obama: ”Inspiration för en hel generation”

Under karriären charmade han supportar genom sin atletiska förmåga och eleganta stil. Mays slog 660 homeruns, vilket rankar honom på sjätte plats genom tiderna.

– I dag har vi förlorat en sann legend. Willie Mays hade ett djupt inflytande inte bara på basebollspelet, utan på Amerikas struktur. Han var en inspiration och en hjälte som för alltid kommer att bli ihågkommen och djupt saknad, säger Giants ordförande Greg Johnson enligt San Francisco Chronicle.

Barack Obama styrde USA från Vita Huset när han gav Mays presidentmedaljen. Han hyllar legendaren på X.

”Willie Mays var inte bara en enastående atlet, välsignad med en oöverträffad kombination av nåd, skicklighet och kraft. Han var också en underbart varm och generös person – och en inspiration för en hel generation. Jag har turen att ha tillbringat tid med honom genom åren, och Michelle och jag skickar våra djupaste kondoleanser till hans familj”, skriver Obama.

Basketikonen Magic Johnson:

”Jag är förkrossad över att höra om bortgången av den legendariska, Hall of Famer Willie Mays, en av de främsta anledningarna till att jag blev kär i baseboll. Cookie och jag ber för hans familj, vänner och fans under denna svåra tid”.

Basebollegendaren Willie Mays död.