Portugal vann efter jättedrama i EM

Vann mot Tjeckien i Cristiano Ronaldos rekordmatch

Uppdaterad 22.57 | Publicerad 22.53

Ett rejält drama utspelade sig i Cristiano Ronaldos rekordmatch.

Stor hjälte för Portugal blev Francisco Conceicao som avgjorde i den 92:a minuten med sin första bolltouch.

Följ ämnen

När Cristiano Ronaldo klev ut på planen i Leipzig skrevs historia.

Portugisen gör sitt sjätte EM och är därmed den enda spelaren som har varit verksam i så många Europamästerskap.

Men Ronaldo och Portugal var på väg mot en rejäl missräkning mot Tjeckien.

Strax före tilläggstid hade Ronaldo nickat i stolpen varpå Diogo Jota satte returen och Portugal såg ut att gå mot seger. Men Ronaldo bedömdes vara offside och 1–1 stod sig.

Men när klockan slog över 90 minuter klev inhopparen Francisco Conceicao fram och satte slutresultatet 2–1.

Stor syndabock för Tjeckien blev Robin Hranac som misslyckades med att rensa undan bollen – och Conceicao kunde enkelt sätta segermålet.

– Jag lider med Tjeckien, säger SVT:s expert Glenn Strömberg i sändningen.

Portugal styrde det mesta i matchen. Det vaskades fram några lägen, där Rafael Leao var närmast i första halvlek när han var någon centimeter från att kunna styra in bollen i nät.

I stället gav Tjeckien portugiserna en rejäl kalldusch. Tjeckien hade knappt haft ett läge när Lukas Provod drog till utanför straffområdet och satte 1–0 i den 62:a minuten.

Men Portugal skulle kvittera, med stor tjeckisk hjälp.

Nuno Mendes nickade bollen mot målvakten Jindrich Stanek som skickade ut den rakt på Robin Hranac – och vidare in i mål.

Till slut kom avgörandet i den 92:a minuten.

Historiskt x2

Utöver Cristiano Ronaldo blev även Pepe historisk.

Mittbacksveteranen är 41 år och 113 dagar gammal och går därmed förbi Ungerns målvakt Gábor Király som den äldste spelaren någonsin i ett EM.