Svenskens kamp mot OS-klockan – ska röntgas

Svenskens kamp mot OS-klockan – ska röntgas
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/f7650b6f-f2e6-4259-bee6-2b1154145dec?fit=crop&format=auto&h=1425&q=50&tight=true&w=1900&s=be3816bedf113e902833d7f4f64f4a244ab49cfa

Sex veckor till OS i Paris

Publicerad 20.42

Henrik Larsson, 24, hade siktet inställt på personligt rekord på 100 meter i Åbo.

Men inför finalen började baksida lår spöka.

Nu ska han röntgas hemma i Sverige.

Det gick undan i finalen i Åbo där OS-guldmedaljören Marcell Jacobs vann på 9,92 sekunder.

Tanken var att Henrik Larsson, som sprang försöksheatet på 10,15, skulle springa finalen.

Men när löparna stod på startlinjen fanns inte Larsson med. Den svenske EM-fyran fick problem med baksida lår och strök sig från finalen i Åbo.

– Jag har haft erfarenhet av det tidigare och det har aldrig varit någon jätteallvarlig grej utan det är någonting som har lugnat ner sig på någon vecka eller två varje gång. Så jag är inte orolig på så sätt men nu med OS sex veckor bort vill jag absolut inte ta någon risk överhuvudtaget, säger han till Sportbladet.

Ska röntgas

Han beskriver att det känns som överansträngda muskler och senfästen. Förra året hade han samma känsla men värre.

Henrik Larsson.

– Förra året kom jag tillbaka senare samma månad och sprang pers. Så det går över fort och det är ju lite frustrerande. Det kommer oftast från ingenstans och sen försvinner det bara. Det är lite ologiskt men det får man väl ta som elitidrottare, säger han.

Larsson kommer dock att magnetröntga skadan när han är tillbaka i Sverige.

– Det är en säkerhetsåtgärd så att man verkligen kan utesluta att det inte är något allvarligt och jämföra med tidigare bilder.

Trodde på drömgränsen

Hade det varit en mästerskapsfinal hade han kunnat springa i Åbo. Med tanke på tiderna, där både Jacobs och Chituru Ali sprang under 10 sekunder, tror Larsson att han mycket väl hade kunnat nosa på drömgränsen.

– Det tror jag verkligen. Som sagt, om det bara hade känts bra i baksidan i dag och jag hade fått en bra start så tror jag definitivt att jag hade kunnat ha varit med och fajtats om det, säger Larsson som har 10,08 som personligt rekord.

En svensk som det gick undan för var Andreas Kramer. Han vann 800-metersloppet på tiden 1.44,65, vilket är 18 hundradelar från hans svenska rekord.

Maja Åskag blev trea i trestegstävlingen efter ett hopp på 14,06 meter.