Verstappens nödrop efter anklagelserna mot flickvännen

Verstappens nödrop efter anklagelserna mot flickvännen
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/f90065b0-7996-4d09-907e-d1824d5fe146?fit=crop&format=auto&h=1425&q=50&tight=true&w=1900&s=0e5c634d7b06c0c63f6a42c43be77d4d17eec6a1

Publicerad 14.47

Max Verstappens flickvän Kelly Piquet har fått ta emot falska anklagelser i flera år.

Nu rider världsstjärnan ut i hennes försvar och går till attack.

”Dessa falska anklagelser är sinnesjuka och löjliga på samma gång”, skriver han på Instagram.

Kelly Piquet, 35, är dotter till den trefaldige brasilianske världsmästaren i formel 1 Nelson Piquet Jr. Hon hade tidigare en relation med den ryske formel 1-föraren Daniil Kvjat och de har en dotter, Penelope, ihop – som tar stor del av Piquets sociala medier.

I dag är hon tillsammans med Max Verstappen, 26, även han trefaldig världsmästare i motorsportens kungaklass – och de har varit ett par i flera år.

Piquet ses regelbundet i F1-paddocken ihop med Red Bull-föraren och hon är stor på Instagram med 1,5 miljoner följare. Där har hon nu adresserat vad hon fått stå ut med i flera års tid.

”Onlinevärlden kan vara en underbar plats av olika anledningar, men en mycket skrämmande sådan när felaktig information och lögner sprids”.

Våg av anklagelser och photoshopade bilder

Piquet skriver att hon i över tre år behövt navigera genom en ”väldigt konstig och upprörande våg” av anklagelser, rykten, påhittade situationer, falska vittnesmål, photoshopade screenshots.

”Allt medan jag varit tyst och inte spelat med i dessa löjliga påståenden”.

Den regerande världsmästaren Max Verstappen kommenterade hennes inlägg och var tydlig.

”Det här måste få ett slut. Dessa falska anklagelser av vissa individer på Instagram och TikTok är sinnesjuka och löjliga på samma gång. Hat har ingen plats på denna planet. Vi vet vad som är sant inom familjen och vi är väldigt glada tillsammans. Jag älskar dig”.

Verstappen vann Kanadas GP i helgen och leder VM efter nio deltävlingar.

Max Verstappen med flickvännen Kelly Piquet