Stanley Cup-mästarens önskan: Vill bli rysk medborgare

Stanley Cup-mästarens önskan: Vill bli rysk medborgare
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/3e67d53f-cfa2-47e2-85f6-66511be6ef1f?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=8dd09b8df8f613f1245170c94af041b4e7cfbb52

Publicerad 12.00

Att han är född i Kanada spelar mindre roll, nu vill Cedric Paquette ta nästa steg.

Efter ett par säsonger i KHL har han nu en önskan: att bli rysk medborgare.

– Vi försöker få igenom det, säger han.

Den ryska invasionen av Ukraina inleddes våren 2022, men det stoppade inte Cedric Paquette från att flytta till den ryska ishockeyligan KHL.

Därefter har Cedric Paquette representerat Dinamo Minsk från Belarus och Dynamo Moskva. Där kommer han också att bli kvar även kommande säsong.

Får centern, som var en viktig kugge i Tampa Bay Lightnings vinnarlag från Stanley Cup-slutspelet 2020 men även innan dess från 2014, sin vilja igenom blir det även mer än så. Mer exakt vill han gärna bli rysk medborgare.

– Jag kan inte säga något specifikt än. Vi får se vad som händer. Vi hade ett samtal om ämnet i laget men jag har inget mer att säga.

Cedric Paquette

”Vill bygga en karriär här”

Enligt den ryska sajten MatchTV så har Paquette redan lämnat in en ansökan om att få igenom ett medborgarskap som kan leda till en rysk landslagsplats.

– Vi försöker få igenom det. För tre veckor sedan fick vi hjälp av klubben att ta det vidare, vi får se vad nästa steg är.

En av den 30-årige kanadensarens lagkamrater, Brennan Mennell, redan gjort samma sak.

– Vi pratade om det. Jag håller med Brennan. Om du har spelat i KHL i flera år, om du gillar allt, om du vill bygga en karriär i den här ligan och du har möjlighet att få ryskt medborgarskap, varför inte dra nytta av det? Det här är en idealisk situation, och det kan hjälpa när man spelar i KHL.