Maja Nylén-Persson gick som första svenska i PWHL-draften

Maja Nylén-Persson gick som första svenska i PWHL-draften
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/ac5e2e15-d0a4-4958-b1c1-f6f91d281d1c?fit=crop&format=auto&h=183&q=50&w=428&s=c772af275a4c462a5b11803186ab5e14bc78254c

Publicerad 08.19

Maja Nylén-Persson har fått sin nästa klubbadress fastställd i Nordamerika.

Hon valdes nämligen som första svenska spelare i PWHL-draften i natt.

– Det kändes som det bästa alternativet för mig att tävla och spela mot de bästa spelarna i världen, sade hon till Sportbladet i våras.

I början av maj annonserade Maja Nylén-Persson, 23-åringen som utsetts till svensk hockeys bästa back och redan har flera VM- och OS-turneringar på cv:t, att hon siktade på spel i Nordamerika framöver.

Målet var att göra sig tillgänglig för spel i proffsligan PWHL på andra sidan Atlanten till kommande säsong.

– Jag har inget att förlora på att åka över och försöka ta en plats. Jag vill ju försöka utmana mig själv och bli en bättre hockeyspelare. Då kändes det här som det bästa alternativet för att tävla mot och spela med de bästa i världen, sade hon till Sportbladet i samband med beskedet att hon lämnade Brynäs och fortsatte:

– Det är ju en ung liga. Det kommer bli bättre med åren och fler lag. Men så klart man kan tjäna lite mer pengar där borta. Sen utgår man från att det är en professionell miljö, det är vad man fått höra från spelare därifrån också.

En av flera svenska spelare i PWHL

Nu har landslagsbacken också valts i draften som hölls under natten till tisdagen. För efter att New York valt kanadensiskan Sarah Fillier allra först i draften hade de även andra rundans fjärde val.

Då valde de just Nylén-Persson som tionde spelare totalt.

– Jag fortsätter träna här i Gävle fram till sommaren. Sen blir det lite landslagsläger innan hösten, sade hon om vad som komma skall i maj.

Totalt valdes en rad andra svenska spelare och tidigare SDHL-spelare i draften. Däribland Daniela Pejšová och Ronja Savolainen, senast i SM-guldvinnarna Luleå, som valdes som spelare nummer sju och åtta totalt.

Sedan tidigare finns även Johanna Fällman i just New York och Emma Söderberg i finallaget Minnesota. Under gårdagen stod det klart att Lina Ljungblom byter Modo mot Montreal i PWHL.