Mathias Bromé lämnar Örebro efter turbulensen

Mathias Bromé lämnar Örebro efter turbulensen
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/586c11d8-d447-4728-b513-fac95b44c579?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=3eb8cd213b97fccc543786cd8684bf966aa64a65

Uppdaterad 17.55 | Publicerad 17.49

Mathias Bromé och Örebro bryter avtalet.

Forwarden lämnar SHL-klubben med fyra år kvar på kontraktet.

– Situationen har blivit ohållbar och utifrån det så har vi kommit överens om att det här är bästa lösningen för bägge parter, säger sportchefen Henrik Löwdahl i ett uttalande.

Följ ämnen

Örebro skriver på sin hemsida att parterna har nått en ekonomisk uppgörelse vilker gör att Bromé lämnar klubben.

– Först och främst är det väldigt olyckligt och ett misslyckande att vi har hamnat där vi nu är. Situationen har blivit ohållbar och utifrån det så har vi kommit överens om att det här är bästa lösningen för bägge parter, säger Henrik Löwdahl.

Löwdahl säger att klubben under de senaste veckorna har tagit in professionell hjälp för att hitta en gemensam väg tillbaka till varandra.

Vi vill vara tydliga med att betona att Mathias inte har brutit mot några lagar, regler eller avtal, utan att vi har hamnat i en situation där relationen mellan Mathias och tränarna blivit ohållbar, säger Löwdahl.

Bromé: ”Känns tråkigt”

Det blev stora rubriker när Mathias Bromé och Philip Holm petades i slutet av säsongen. Något stjärnduon även var under slutspelet.

– För min del känns det så klart tråkigt att vi hamnat där vi nu är, men nu har vi hittat en lösning som kommer bli bäst för bägge parter. Jag har haft fyra fina år här, där många i och runt klubben har betytt mycket för mig och jag vill passa på att tacka alla supportrar samt partners för allt stöd under min tid i klubben, säger Mathias Bromé.

Bromé bekräftar för NSD att han är klar för Luleå.

– Det känns kul att det löste sig och det ska bli roligt att åka upp dit och spela, säger han.

Texten uppdateras!