Legendaren ruinerad – kan bli av med fem OS-guld

Legendaren ruinerad – kan bli av med fem OS-guld
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/9a1f37df-dfc7-4595-8da3-a495319cdfd1?fit=crop&format=auto&h=1425&q=50&tight=true&w=1900&s=514f0eab172dc2d4f5258a0fc1563894414aec87

Publicerad 15.33

Från toppen till botten.

Den femfaldige OS-mästaren och Tour de France-vinnaren Sir Bradley Wiggins har försatts i personlig konkurs, enligt The Times.

Nu kan han förlora sina OS- och VM-medaljer.

Den brittiske cykellegendaren Bradley Wiggins kan stoltsera med enorma framgångar inom landsväg- och bancykling.

• Fem OS-guld (åtta medaljer)

• Åtta VM-guld (13 medaljer)

• Totalsegrare i Tour de France

Efter att ha blivit den första någonsin att vinna OS-guld och Tour de France samma år (2012) adlades den folkkäre britten året därpå.

2016 avslutade han karriären efter ytterligare ett OS-guld i Rio 2016.

För några år sedan berättade Wiggins att han utsatts för sexuella övergrepp som barn. Sedan karriärens slut har hans ekonomiska bekymmer blivit varit en återkommande nyhet i offentligheten.

Sir Bradley Wiggins.

2020 likviderades Wiggins Rights Limited, som han ägde tillsammans med sin mamma och ex-fru.

Kan tvingas sälja – hände Boris Becker

Förra året hade hans skuld växt till nästan en miljon pund (cirka 13 000 000 kronor) och i november 2023 rapporterades att företaget fått betalningskrav på över 10 miljoner kronor.

– Det (ekonomiska problemen) är en mycket historisk fråga som involverar yrkesmässig försummelse från andra som har lämnat en ”shitstorm” med mitt namn som frontfigur att hantera, har han tidigare sagt.

Sedan tidigare riskerar han också att förlorade varumärkesrättigheten till sitt efternamn och hans smeknamn “Wiggo”.

The Times rapporterar att Wiggins förklarades i konkurs vid Lancaster tingsrätt den 3 juni.

”Ett extremt smärtsamt fall…”

Tidningen skriver också att den tidigare cyklisten kan tvingas lämnade sina troféer och medaljer. En konkursförvaltare ska bedöma vilka av hans ägodelar som kan säljas för att få in pengar till borgenärerna.

– Sir Bradley Wiggins är en brittisk sportikon, och för honom att hamna i denna finansiella situation, ett decennium från sin topp, kommer att vara ett extremt smärtsamt fall från nåd. En konkursförvaltare kommer att utses för att beslagta och sälja hans tillgångar, potentiellt inklusive medaljer och troféer från hans framgångsrika sportkarriär, som var fallet med Boris Becker nyligen, säger Paul Rouse, på revisionsfirman Forvis Mazars till The Times.

Wiggins har inte gjort något uttalande om konkursen.