Emil Forsberg: Pensionera Zlatans tröjnummer

Emil Forsberg: Pensionera Zlatans tröjnummer
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/e0a7551c-5c09-4587-8113-2e3834921efe?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=257c8b198f5afba077b84dd83ab9fb997fb3bd60

Publicerad 13.45

Zlatan Ibrahimovic tackas av i kväll på Friends Arena.

Nu tycker Emil Forsberg att hans nummer ska pensioneras.

– Det hade varit en fantastisk hyllning och en värdig hyllning av någon som har gjort så mycket för sitt land, säger han.

Zlatan Ibrahimovic la skorna på hyllan för ett år sedan efter en otrolig karriär. Nu ska han hyllas för sina insatser i landslaget. 

Efter kvällens träningsmatch mot Serbien kommer avtackningen att äga rum och landslagsspelarna är taggade. 

– Han är den störste vi haft och förtjänar den absolut största avtackningen man någonsin kan få. Han är en stor, stor förebild, säger Emil Forsberg.

Snodde Zlatans tröja

Forsberg vill inte avslöja spelarnas roll under avtackningen.

– Det får vi se i morgon. Jag håller det hemligt, men något blir det nog, säger han.

Vilket är ditt bästa Zlatan-minne? 

– Jag har många med Zlatan. Man har ju de fyra målen mot England, men då var inte jag med. Om jag får ta ett personligt minne så är det matchen i Danmark där vi år vidare till EM. Den insatsen över de två matcherna är bland det sjukaste jag sett från någon. Hur han ledde hela laget över 90 minuter i båda matcherna. Han var där för oss. Det är något jag aldrig kommer glömma. Jag snodde hans tröja efter den matchen också så jag är otroligt stolt. 

Vad har du gjort med den? 

– Den ska hängas upp. Det är ett minne för livet. Det var speciellt, mot Danmark, mycket på spel och sättet vi gjorde det på och hans insats i de matcherna, det var bara wow.

”Behöver inte fråga”

Det är inte den enda tröjan Forsberg vill hänga upp. Mittfältaren tycker att landslaget borde pensionera tröja nummer 10, som Zlatan spelade med fram till EM 2016, och som ”Foppa” haft sedan dess.

– Jag tycker att det hade varit en fantastisk hyllning och en värdig hyllning av någon som har gjort så mycket för sitt land och fått så många människor att drömma. Det hade varit något, det måste jag säga, säger han.

Har de frågat dig om lov?
– De behöver inte fråga mig om lov. Det är hans nummer, jag har försökt bära upp det så gott jag kan.