Fightingsvepet: Betalade en miljon på Neymar-aktion

Fightingsvepet: Betalade en miljon på Neymar-aktion
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/d3bd9633-466f-4b81-8b76-9b37551b0726?fit=crop&format=auto&h=1425&q=50&tight=true&w=1900&s=c8a4f6c2348ea1a8b0d10b2f7c848beffc42d78c

Uppdaterad 15.35 | Publicerad 15.35

McGregors retur hänger löst.

Neymar auktionerar ut forne lättviktsmästaren.

Boxaren gör MMA-debut och UFC bjuder på mellanviktsdrabbning.

Välkomna till Fighting-svepet.

McGregor, uppskjutet eller inställt?

Conor McGregors återkomst till buren är satt till 29 juni. Nu kan det vara så att den inte blir av.
I måndags skulle en stor presskonferens hållas inför tusentals fans på 3 arena i Dublin,
Irland, men samma dag briserar nyheten att presskonferensen skjutits upp. Orsaken är högst oklar, inget nytt datum är satt och McGregor delade på X ett meddelande till fansen där han bad om ursäkt utan att ge någon vidare förklaring.

Betyder detta att UFC 303 ställs in? Det återstår att se, men McGregors återkomst till buren hänger nu väldigt löst. Just nu spekuleras det hej vilt om vad orsaken kan vara, är han skadad, väger han för mycket, har han inte kunnat slutat festa eller går inte träningen som den ska? Detta är bara spekulationer och vad som händer vet just nu bara ett fåtal personer som håller det för sig själva.

Letar man efter svar på McGregors Instagram så blir man välkomnade med öl och drinktips. UFC 303 är endast tre veckor bort och vi kan bara sitta och vänta på beskedet om vi får se mötet mellan Conor McGregor och Michael Chandler i slutet på månaden. Kanske finns en anledning till att McGregor bjuder på drinktips?

Conor McGregor.

Neymar auktionerar ut en Charles Oliviera upplevelse

Fotbollsspelaren Neymar Jr höll i måndags den fjärde Instituto projeto Neymar-auktionsgalan, där en av rysk affärsman betalade hela 95 000 dollar, knappt en miljoner kronor, för att få se Oliviera träna på Chute boxe och sedan flyga med till hans kommande match där han får vara med under viktnedgången och se matchen. Just nu finns varken motståndare eller datum för Olivieras kommande match.

Auktionen drog in hela 5,1 miljoner dollar, motsvarande 51 miljoner kronor, som går till att stötta 3000 barn och ungdomar från Jardim Gloria i Praia Grande.

Boxaren Savannah Marshall gör MMA-debut i PFL

Savannah Marshall gjorde succé i boxningen där han radade upp tretton vinster och endast en förlust mot Claressa Shields. Nu gör hon debut i MMA och är huvudmatchen på PFL Europe 2 där hon möter Mirela Vargas (1–2). Det blir intressant att se hur Marshall står sig när det kommer till MMA. Vargas borde göra allt för att ta ned Marshall så fort som möjligt och visa henne att MMA och boxning inte är samma sak. Om Marshall kan hålla matchen stående, vinner hon utan tvekan.

Ni ser galan här på Aftonbladet.

Mellanviktarna gör upp i helgens UFC

UFC åker till Louisville, Kentucky, och i huvudnumret ser vi mellanviktarna Jared Cannonier (17–6) mot Nassourdine Imavov (13–4). Imavov får chansen att slå sig in i topp fem då Cannonier är rankad fyra i viktklassen. Cannonier kom till UFC som tungviktare och har hunnit gå matcher i tre olika viktklasser men hittat sin plats i mellanvikten. Han kliver i med två vinster i ryggen, den ena är en vinst mot Sean Strickland.

Imavov kom till UFC med mycket hajp och vid 29 års ålder växer han fortfarande in i sin roll i UFC. Om han kan ta sig igenom Cannonier, då blir frågan hur långt bort han är från en titelchans.

Vinner Cannonier, ja då kanske vi ser honom mot Strickland igen.

Battle of Botnia bjuder på fjäderviktstitelmöte

Nu på lördag går Battle of Botnia 10 av stapeln uppe i Luleå. Där ser vi svenskfavoriten Fernando ”El Toro” Flores (12–11) möta finländaren Edward Walls (12–9) om fjäderviktstiteln.

Detta är det andra titel bältet som delas ut av organisationen och att det är just Flores som får titelchansen är givet, då han är omtyckt av både fans och fajters.

– Att få tävla upp i Luleå på Battle of Botnia om bältet är en speciell känsla, säger Fernando Flores till sportbladet och fortsätter, de arrangerar så professionella galor gör det extra motiverande för norrländsk och svensk MMA. Bältet ska stanna hemma i Norrland, avslutar Flores