Ludvig Åberg med i toppen på PGA-touren

Ludvig Åberg med i toppen på PGA-touren
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/710d454f-b9de-4b9f-b76c-665593817f21?fit=crop&format=auto&h=1425&q=50&tight=true&w=1900&s=54a39f4989a52dc1f4a15e60065fc98fa47c010f

Uppdaterad 21.06 | Publicerad 21.00

Ludvig Åberg fick en fin start på The Memorial.

Svensken ligger med i toppen efter torsdagens spel.

– Jag känner mig lite rostig, säger Åberg i Eurosport.

Spelet satt inte helt klockrent, men Ludvig Åberg stod ändå för en bra förstarunda efter att framför allt ha visat upp bra spel på green.

– Det var skönt att få till en bra runda, säger Åberg i Eurosports sändning.

Åberg går de två första rundorna tillsammans med världsettan Scottie Scheffler och de båda håller sig i toppen efter första dagens spel på Muirfield Village Golf Club i Dublin.

– Det är en väldigt bra golfbana som jag gillar att spela på och jag ser fram emot tre bra rundor till, säger Åberg.

Nära ledning

Scheffler (-5) tog ledningen när han var klar och Åberg landade på -4 efter att ha gjort fem birdies och en bogey på första rundan. De två gick ut tidigt och många spelare var fortfarande ute på banan när de var klara.

Ludvig Åberg är med i täten.

Alex Norén är den ende svensken i tävlingen utöver Åberg och han är inte klar med första rundan. Efter 15 hål låg han tre slag under par.

Skadeproblem

Åberg spelar sin första tävling efter misslyckandet i PGA Championship, där han inte klarade kvalgränsen.

Han har störts av knäproblem den senaste tiden.

– Jag känner mig lite rostig när jag inte har spelat tävlingar på ett tag. Det är min första tävling sedan PGA Championship och jag vilade tre veckor innan det. Det är skönt att vara tillbaka i rytmen och spela golf igen. Jag har saknat det, det är så roligt, säger Åberg.

Ludvig Åberg.